Hlavní obsah

Hudler by měl v Detroitu zůstat ve formaci se Zetterbergem

DETROIT

Český hokejista Jiří Hudler se konečně může těšit v Detroitu z větší důvěry trenérů. Třiadvacetiletý útočník se totiž v přípravě zařadil do jedné ze dvou elitních formací Red Wings ke Švédům Henriku Zetterbergovi s Mikaelem Samuelssonem a trenér Mike Babcock počítá s takto složeným útokem i pro začátek sezóny.

Foto: REUTERS/Rebecca Cook

Jiří Hudler

Článek

Hudler má za sebou první celý ročník v dresu Detroitu, ale na pořádnou šanci teprve čeká. Odehrál v základní části 76 utkání a zaznamenal 25 bodů za 15 branek a 10 asistencí. V průměru na zápas trávil na ledě jen 10 minut, přičemž musel myslet více na defenzivu. Nyní může vedle švédských olympijských vítězů z Turína ukázat více ofenzivních schopností.

Své schopnosti předvedlo trio v sobotu v Pittsburghu při výhře 5:2. Hudler si připsal dvě přihrávky, Zetterberg vstřelil dva góly a u stejného počtu asistoval, Samuelsson se trefil jednou a přidal tři nahrávky. Český útočník se na své místo mezi šesti nejlepšími útočníky Detroitu těší, protože ví, že je za tím hodně dřiny.

"Chci být důležitější součástí týmu a být platný. Budu pořád makat a snad všechno dobře půjde," řekl Hudler deníku The Detroit News. Detroit opustili v létě český útočník Robert Lang a také Todd Bertuzzi s Kylem Calderem, větší šanci by tak měli dostat mladíci. Vedle Hudlera také Fin Valtteri Filppula a Slovák Tomáš Kopecký.

Trenér v Hudlera věří

Hudler odešel do zámoří v roce 2003 ze Vsetína přes ruskou Kazaň a na farmě v Grand Rapids tři roky potvrzoval své ofenzivní kvality. V Detroitu za tu dobu odehrál jen 16 utkání, ale jeden ročník se kvůli výluce nehrál. Nyní jsou v klubu přesvědčení, že by Hudler měl dostat více času na ledě. "Ukázal, že může hrát mezi elitní šesticí útočníků," dodal Babcock.

Hudler absolvoval v létě v Los Angeles tvrdou přípravu s partou okolo spoluhráče Chrise Cheliose a cítí se skvěle fyzicky připravený. A letité narážky řady skautů, kteří tvrdili, že 175 centimetrů vysoký a 81 kilogramů vážící forvard nemá na NHL postavu, Hudlera jen motivují. "Je to pro mě jen výzva. Nevadí mi to," prohlásil někdejší velký talent

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.