Hlavní obsah

Jágr by rád přivedl posílené Rangers k poháru

NEW YORK

Jaromír Jágr už není nejlépe placeným hokejistou NHL. Hned tři hráči si v této sezóně vydělají víc, ale česká hvězda v letošním ročníku soutěže, která se ve středu v zámoří rozbíhá naplno, cítí velkou šanci na úspěch v boji o Stanley cup.

Článek

„Výrazné letní posílení mužstva musí vést k jediné myšlence: chceme vyhrát, přišel náš čas. Očekávání jsou veliká a my je chceme naplnit,“ řekl Jágr pro list New York Post.

„Získat Stanley cup není žádná legrace, a když něco vypadá dobře na papíře, ještě to neznamená, že skutečně vyhrajete,“ tvrdil ale ještě před odletem do zámoří s tím, že od nastavení platových stropů má všech třicet mužstev reálnou možnost úspěchu.

„Podívejte se na Anaheim, moc hvězd neměli a v klidu si dokráčeli pro Stanley cup. Je moc důležité sestavit mužstvo tak, aby šlapalo. Pak už záleží jen na štěstí, momentální formě a zdraví klíčových hráčů,“ uvedl 35letý útočník. Jako kapitán ambiciózního týmu a nejlepší evropský kanonýr v historii soutěže bude hrát pod velkým tlakem. „Není důvod se z toho hroutit, přinejhorším se nebude dařit – a to už tady taky bylo.“

S Gomezem a Hossou jsme se hledali, myslí Jágr

V přípravném kempu Jágra omezila bolavá kyčel, navíc mu trenér Tom Renney po odchodu Nylandera do Washingtonu stále hledá centra. „Nejvíc jsem toho odehrál s Gomezem, který přišel z New Jersey, a na levém křídle s námi byl Marcel Hossa. Oba ale měli zažitý svůj styl, takže bylo na ledě někdy složité hledání,“ uvedl Jágr. „Nefungovalo jim to,“ řekl jasně kouč.

Nyní se Jágr vrací ke Strakovi a roli centra českých křídel přijímá další letní posila, Drury. „Některé řady spolu hrají několik let, my nemáme ani zlomek toho času. Vrchol sezóny by pro nás měl přijít až v play-off, a máme tedy ještě relativně dost prostoru k souhře. I když začít sezónu sérií porážek, to by se nikomu nelíbilo,“ podotkl Jágr.

„Získali jsme možná dva nejlepší hráče, kteří byli volní na trhu. Oba podepsali veliké kontrakty, teď se jen musí přizpůsobit týmu,“ uvažoval Jágr s tím, že Drury, stejně jako předtím Gomez, je úplně jiný typ hráče než Nylander. „Na něj jsem byl zvyklý a nemusel si s ním určité věci říkat. Já osobně změny moc nemusím, ale snad to bude dobrá cesta,“ přemítal.

Jágr: Mojí prioritou je úspěch týmu

Jágrovi na konci sezóny vyprší smlouva v Rangers, možná i to zvyšuje jeho motivaci. „Stanley cup se mi povedlo získat hned v prvních dvou letech, co jsem hrál NHL, a tehdy jsem to ještě neuměl tak ocenit,“ řekl Jágr a dodal, že když byl mladý, chtěl se především sám prosadit.

Prožil i období, kdy si myslel, že už hokej umí, a proto zlenivěl. „Dnes už ale vím, že mi moc času nezbývá, a mojí prioritou je úspěch týmu. Hokej mě pořád ohromně baví, i když je pro mne pořád těžší a těžší hrát ho na vrcholné úrovni. Hlad po úspěchu ale stále mám,“ říká.

V zámoří respektují Jágrovu hokejovou genialitu, ale moc úspěchu Rangers nevěří. „Když Jágr hraje svou hru, je na ledě dominantní silou. Otázkou však zůstává, zda v budoucnu jistý člen Síně slávy přivede Rangers až na vrchol, i když je fakt, že od triumfu v roce 1994 nevypadalo mužstvo z New Yorku nikdy tak silné jako nyní,“ napsal magazín The Hockey News v předsezónní úvaze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.