Hlavní obsah

Islanders budou dva až čtyři týdny postrádat obránce Berarda

NEW YORK

Zranění třísla amerického obránce Bryana Berarda z newyorských Islanders si vyžádá klid po dobu dvou až čtyř týdnů. Třicetiletý hokejista se zranil v sobotním utkání NHL proti New Jersey. Po po letním podpisu roční smlouvy přitom patří mezi opory týmu.

Článek

"Bryan má velkou zásluhu na naších úspěších v této sezoně, především při přesilových hrách," vyzdvihl trenér Ted Nolan. "Jsem si jistý, že udělá vše, co bude v jeho silách, aby se brzy uzdravil a vrátil do sestavy. Dobrou zprávou je, že máme v obraně kvalitní náhradníky," dodal.

Ostrované jsou momentálně nejlepším týmem celé NHL ve využití přesilovek, k čemuž přispěl i Berard. V pěti utkáních si připsal čtyři body za dvě branky a dvě asistence, oba přesné zásahy byly vítěznými a zkušený zadák je vstřelil právě při oslabení soupeře.

Berard by ale neměl přijít o mnoho utkání, neboť Islanders jich během tří týdnů odehrají pouze pět a všechna ve své hale Nassau Coliseum.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.