Hlavní obsah

Hokejový recidivista Simon řeší, co dál

NEW YORK/PRAHA

Vyhoďte toho bastarda z ligy! Útočník NY Islanders Chris Simon (35) je zase terčem zloby fanoušků NHL. Jeho poslední incident z duelu s Pittsburghem přišel jen dva měsíce poté, co si Ostrovan odpykal pětadvacetizápasový trest za úder hokejkou do obličeje Ryana Hollwega.

Článek

Potomek Indiánů, který v NHL prošel sedmi kluby, ale i nepoučitelný rváč. Suspendován byl sedmkrát. V pátek si vybral další slabou chvíli. Slovní přestřelku u střídaček vyřešil podkopnutím Jarkka Ruutua, na jehož kotník pak dupl bruslí. „Ten Fin to přihrál,“ zastával se spoluhráče Mike Silinger, ale z televizních záběrů je patrný Simonův úmysl. „Neomluvitelné,“ litoval ex-post viník.Sudí si zákroku všiml a delikventa poslal do sprch, další trest má následovat od šéfů soutěže.

Simonova pověst hráče, který se obětuje pro tým, je v troskách. „Nejlepší bude, když na čas mužstvo opustím a srovnám si vše v hlavě,“ řekl. „Co provedl, je proti všem hodnotám, jaké náš tým vyznává,“ ohradil se majitel Islanders Charles Wang „Pořád si ale myslím, že Chris je v jádru hodný kluk,“ uvedl bývalý Simonův spoluhráč z Washingtonu Mike Grier. Jako protivníci se nemuseli. Před 10 lety musela NHL řešit jejich incident plný rasistických urážek...

Simonovy hokejové hříchy
1997Griera z Edmontonu nazval negrem.
2000O krk pittsburghského Popovice zlomil hokejku.
2004Fedotěnka z Tampy krosčekoval a na ledě do něj mlátil.
2007Holí přetáhl po tváři Hollwega z Rangers, stop na 25 utkání.
2007Čeká trest za dupnutí na kotník ležícího Ruutua z Pittsburghu.

Reklama