Hlavní obsah

Mladí Tučnáci jsou hrozně rychlí, stěžoval si Jágr

PITTSBURGH/PRAHA

Radost z prvního vítězství po sérii porážek netrvala v kabině hokejistů New Yorku Rangers dlouho. Po sobotní domácí výhře nad Montrealem newyorský celek zavítal v pondělí do Pittsburghu, kde však prohrál 1:4. Jediný gól hostujícího týmu zařídil až v polovině poslední třetiny Jaromír Jágr.

Článek

Rangers nezvládli v Mellon Areně začátek zápasu a po první třetině prohrávali už 0:3. Úvodní dějství bylo zcela v ruské režii, dvě branky vstřelil Jevgenij Malkin, třetí gól přidal Sergej Gončar. „Dali jsme jim příliš mnoho prostoru. Jsou hodně mladí a hrozně rychlí. Měli jsme na ně hrát jinak,“ prohlásil po utkání zklamaný Jágr.

Rangers přitom ve druhé části zařadili vyšší rychlostní stupeň, nedokázali se ale prosadit proti brankáři Ty Conklinovi, který v utkání pokryl 43 střel a nakonec jej překonal až v poslední části při početní výhodě hostů Jágr. Konečnou podobu výsledku určil v závěru zápasu svým třetím gólem Malkin. Pittsburgh zvítězil v devátém utkání z posledních deseti a ve všech vítězných duelech se mohl spolehnout právě na Conklina, který v letošní sezóně ještě nepoznal porážku v normální hrací době.

Rangers proti tomu mnoho důvodu k radosti nemají. V pondělí prohráli pošesté z posledních sedmi duelů a v tabulce Atlantické divize jsou na posledním místě. Důvod ke spokojenosti zatím nemá ani Jágr. Historicky nejproduktivnější český hráč v NHL v pondělí vstřelil třináctý gól v sezóně, čímž rozšířil svou bilanci v kanadském bodování na 40 bodů, což jej ale řadí až na 38. místo. Přesně před rokem byl kladenský odchovanec s 57 body (17 gólů a 40 asistencí) pátý.

V letošních statistikách je zatím nejlepším Čechem Václav Prospal z Tampy Bay, který se dělí se 45 body o 22. příčku s Henrikem Sedinem z Vancouveru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.