Hlavní obsah

Malík se při tréninku popral se spoluhráčem, trenér ho pochválil

NEW YORK

Urostlý bek newyorských Rangers Marek Malík se během středečního tréninku před zraky novinářů pustil do svého spoluhráče Seana Averyho. Pěstnímu souboji předcházelo i tradiční schození rukavic, narozdíl od zápasu však vyvázli oba aktéři bez trestu. Trenér Tom Renney ostravského rodáka ještě pochválil.

Článek

Trenér i celý tým z americké metropole vzal celý koflikt, ve kterém se žádnému z hráčů nic nestalo, s nadhledem i přesto, že se podobná situace v klubu udála již před více než třinácti lety. Hříšníci tehdy byli Jeff Beukeboom a Ed Olczyk.

A jak k šarvátce došlo? Avery si sjížděl z pravého křídla a v souboji jeden na jednoho proti Malíkovi ztratil svoji hůl. Ostravský odchovanec však svého soka nešetřil a svými sto kily poslal Averyho na zadní mantinel. Po nárazu do hrazení křídelní útočník střelhbitě shodil rukavice a rozpoutal pěstní souboj, kterému se Malík nebránil.

Celý incident netrval déle jak dvacet vteřin a všichni včetně trenéra a hráčů mu pouze nečinně přihlíželi. "Co jsi - tvrdej chlap? Tak proč takhle nehraješ v zápase?!" vyčetl Malíkovi po bitce Avery, když zpacifikovaný ležel pod českým obráncem.

Trenéra Renneyho nechala potyčka chladným

Po potyčce trenér čtvrtého týmu Atlantické divize směrem k českému zadákovi lakonicky konstatoval: "Good job, big guy." Čímž jasně naznačil, jak se v zámoří pohlíží k častým pěstním výměnám, jež v místních zeměpisným šířkách k hokeji neodmyslitelně patří.

Marek Malík, který se v Rangers zatím neprosazuje zdaleka tolik, jak by si představoval, konflikt se svým spoluhráčem komentoval slovy: "Jen jsem trénoval, hokej je tvrdá hra a podobné věci se na ledě dějí," a dodává: "I když jde pouze o trénink, snažím se hrát tvrdě jako při běžném zápase. Když si někdo myslí, že jsem na něj použil nečistou hru, má plné právo si to se mnou vyřídit podobně jako Sean. Tyhle věci se v hokeji stávaly a stávat budou," uzavřel svůj komentář bývalý bek Vítkovic.

I když byla atmosféra po zbytek tréninku velmi napjatá, v šatně už se o celém incidentu jen vtipkovalo. "Díky Bohu, že jsem v Averyho situaci nebyl já," vtipkoval na spoluhráčův účet Martin Straka, jenž má dobře viditelný monokl od puku z nedělního zápasu v Montrealu. "Měl bych teď monokly pod oběma očima," respektoval český útočník sílu svého krajana.

Reklama