Hlavní obsah

Ovečkin míří za Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL

NEW YORK

Ruský hokejový útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu má téměř jistou Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL. Před druhým krajanem Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu má čtyřbodový náskok a do konce základní části mu zbývají ještě dva zápasy, zatímco Malkinovi jen jeden.

Článek

Ovečkin má na kontě z 80 utkání 110 bodů a s 63 brankami se může těšit i na Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce. Před druhým Iljou Kovalčukem z Atlanty má jedenáctigólový náskok. Malkin nasbíral v 81 utkáních 47 tref a 59 asistencí. Třetí Jarome Iginla z Calgary zaostává za Ovečkinem o 15 bodů.

Nejproduktivnějším českým hokejistou je na 31. místě Aleš Hemský z Edmontonu, který si připsal v 74 utkáních 71 bodů za 20 gólů a 51 asistencí. Hned za ním je Václav Prospal z Philadelphie, který v 78 zápasech nasbíral 70 bodů za 33 branek a 37 asistencí. Osmatřicátý Tomáš Plekanec z Montrealu má na kontě 68 bodů a čtyřiačtyřicátý Jaromír Jágr z New Yorku Rangers o dva méně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.