Hlavní obsah

Detroit si na Predátory věří, Jágr očekává proti Devils vyrovnanou sérii

NEW YORK

Hokejisté Detroitu ovládli základní část NHL a své série play-off tedy budou začínat vždy na svém ledě v Joe Luis Areně. „Výhra po základní části je pěkná, ale nyní už se všichni soustředíme na Nashville,“ potvrdil pro The Detroit News brankář Dominik Hašek. Nejvíce českých zástupců však ve vyřazovacích bojích uvidí fanoušci v sérii New Jersey proti New Yorku Rangers.

Článek

V dresu Devils se s největší pravděpodobností objeví Patrik Eliáš s Karlem Rachůnkem. Barvy Rangers hájí hned pětice Čechů - kapitán Jaromír Jágr, dále útočníci Martin Straka s Petrem Průchou a obránci Michal Rozsíval a Marek Malík. „Nebude to pro nikoho jednoduché,“ nechal se slyšet Jágr pro agenturu AP.

„Většina utkání, které jsme vyhráli, skončila o gól, takže neočekávám nic jiného v play-off,“ domnívá se šestatřicetiletý kladenský rodák, jenž zakončil základní část s jednasedmdesáti kanadskými body za 25 branek a 46 přihrávek na 35. místě ligového bodování. Jágr se tak stal spolu s Václavem Prospalem (33+38) z Philadelphie nejproduktivnějším českým hráčem po dvaaosmdesáti kolech.

Na soupisce Nashvillu je čtveřice českých hráčů

Detroit jako vítěz základní části NHL se ve vyřazovacích bojích střetně v prvním kole s Predátory z Nashvillu, první dva duely se odehrají na ledě Red Wings. „Musíme se soustředit na play-off,“ burcuje Hašek, který s brankářským kolegou z Detroitu Chrisem Osgoodem získal cenu za nejméně inkasovaných branek v základní části. „Je příjemné, že budeme mít výhodu domácího soustředí, naše myšlenky již směřují k play-off,“ ujišťuje rodák z Pradubic. Na soupisce Nashvillu je trojice českých útočníků Martin Erat, Jan Hlaváč a Radek Bonk, a zadák Marek Židlický.

„Sezóna je dlouhá a každý ví, jak je těžké dostat se do play-off,“ řekl k blížícímu se vrcholu sezóny trenér Red Wings Mike Babcock. „Důležité je, abychom nabrali dostatek sil,“ dodal. Před vyřazovacími boji se Rudým křídlům vrátil po zranění do sestavy Tomas Holmström, na první utkání by měli být připraveni také Kris Draper s Bradem Stuartem. Kromě Haška bude proti Predators nastupovat také útočník Jiří Hudler, který v posledním zápase základní části přispěl gólem a přihrávkou k výhře 4:1 nad Chicagem.

České zastoupení nemá série Anaheimu s Dallasem

Ve čtvrtfinále Západní konference změří dále síly San Jose s Calgary, Minnesota s Coloradem a Anaheim s Dallasem. Na Východě zkříží hokejky Montreal s Bostonem, Washington s Philadelphií a Pittsburgh s Ottawou.

V duelu Canadiens proti Bruins se potkají Tomáš Plekanec s Romanem Hamrlíkem za kanadský celek s Davidem Krejčím a Vladimírem Sobotkou za Boston. Martin Škoula z Minnesoty se na ledě setká s Milanem Hejdukem a možná také Jaroslavem Hlinkou za Colorado. Václav Prospal s Jaroslavem Modrým za Flyers se setkají s krajanem Tomášem Fleischmannem z Capitals.

"Žraloci" Milan Michálek s Tomášem Plíhalem se v sérii proti Calgary s žádným Čechem nepotkají, stejně jako útočník Penguins Petr Sýkora proti Ottawě. České zastoupení nebude mít čtvrtfinále mezi Anaheimem a Dallasem.

Play-off NHL
Východní konferenceZápadní konference
Pittsburgh vs. OttawaSan Jose vs. Calgary
New Jersey vs. New York RangersMinnesota vs. Colorado
Montreal vs. BostonDetroit vs. Nashville
Washington vs. PhiladelphiaAnaheim vs. Dallas

Reklama

Související témata: