Hlavní obsah

Detroit je připraven vyzvat Dallas v souboji o finále NHL

DETROIT

Vítěz základní části NHL Detroit přivítá ve čtvrtek na svém ledě Dallas a jejich duel tak otevře finálovou sérii play-off Západní konference. V Joe Louis Aréně nebude s největší pravděpodobností hájit svatyni Red Wings Dominik Hašek, ale kanadský gólman Chris Osgood. S ním Křídla ve vyřazovacích bojích zatím nepoznala trpkost porážky.

Článek

„Tým hraje velmi dobře a necítím, že bych měl přenechat své místo v bráně,“ řekl agentuře AP po středečním tréninku gólman Chris Osgood, jenž nahradil Dominika Haška po druhém utkání série proti Nashvillu za stavu 2:2 na zápasy. „Když ho trenér postavil do brány, mohli jste vidět s jakou horlivostí a soutěživostí k tomu přistoupil,“ všiml si forvard Kris Draper. Od té doby pětatřicetiletý Kanaďan se svým mužstvem neprohrál.

Detroit si v prvním kole play-off poradil nakonec s Nashvillem 4:2 na zápasy a v dalším zdolal Colorado hladce 4:0. „Dallas však dokázal porazit Anaheim a San Jose a to budí respekt,“ připomněl Osgood pro The Detroit News cestu Stars do finále konference. „Je nutné se soustředit pouze na utkání a vše ostatní zapomenout,“ upozornil.

„Musím na sobě tvrdě pracovat a až to bude potřeba tak vytáhnout zákroky, které se ode mne očekávají,“ přidal Osgood. „Cítím, že jsem toho schopný,“ dodal. „Nikdy jsem o sobě nepochyboval, protože jsem k tréninku přistupoval správně a vždy si byl jistý, že jsem na utkání připraven,“ uvedl rodák z Alabamy. „Odpočinuli jsme si a na sérii s Dallasem se těšíme,“ přiznal.

Kouč Detroitu Osgooda pochválil

Kouč Detroitu Mike Babcock rovněž nešetřil slova chvály. „Je skvělá osobnost a je vidět, že organizaci Red Wings miluje,“ pochválil Osgooda trenér Mike Babcock. „Jsme odpočatí, nabuzení a připravení,“ prohlásil před sérií s Hvězdami z Texasu kouč Red Wings.

Také z tábora Dallasu se hrnou optimistické hlasy a na souboj s Rudými křídly se Stars těší. „Jsme jiný tým než vloni, máme mnohem více sebevědomí a jsme zralejší,“ prozradil útočník Mike Ribeiro, jenž je prozatím nejlepším hráčem Stars v play-off, když nasbíral čtrnáct kanadských bodů (3+11). Dallas v loňské sezóně vypadl v prvním kole s Vancouverem 3:4 na zápasy. Výpadek z minulého ročníku již Stars napravili, ale jistě budou chtít dojít až do finále.

Reklama

Související témata: