Hlavní obsah

Vedení NHL pohrozilo vlastníkům Rangers vyloučením ze soutěže

NEW YORK

Vedení kanadsko-americké NHL pohrozilo vlastníkům newyorských Rangers, že je vyloučí ze soutěže, nebo je přinutí klub prodat jako trest za obvinění, která proti vedení ligy vznesli. Jezdcům by tak reálně hrozilo, že by nemohli svá domácí utkání hrát ve slavné Madison Square Garden, neboť klub vlastní stejnojmenná společnost.

Článek

Hrozba je reakcí na žalobu společnosti Madison Square Garden, L.P. vůči vedení NHL, ve které je organizace obviňována z porušení antimonopolních zákonů USA. NHL totiž získala exkluzivní právo na reklamní promo akce, propagační činnost a podporu prodejních aktivit, jež s klubem z Manhattanu souvisí. Společnost následně reagovala prohlášením, že vedení soutěže zvolilo zastrašovací taktiku a obvinila hokejovou ligu také z "nezákonného chování" za to, že o něco takového usiluje.

Pod společnost Cablevision Systems Corp. spadá nejen Madison Square Garden, L.P. vlastnící Rangers, ale stejně tak i basketbaloví Knicks z NBA a New York Liberty hrající ženskou WNBA. "Není překvapením, že NHL zase jednou ukazuje, proč se musíme přihlásit o svá práva u nezávislého soudce. Přestože jsme se snažili řešit rozdílné názory soukromě, liga zareagovala přehnanými pokutami a nyní i hrozbami, které nemají vůbec co do činění s podstatou naší věci," uvedl mluvčí MSG Barry Watkins, podle něhož vede NHL spor sice vytrvale, ale špatně. "Nemusí se bát soudního systému, ale my se budeme celou věcí důsledně zabývat a nenecháme se zastrašit," dodal.

Madison Square Garden, L.P. žalovala vedení soutěže již v září kvůli snaze zahrnout Rangers pod kontrolu NHL ohledně provozování webových stránek. V listopadu pak soudce toto právo NHL přiřkl. Vedení soutěže tehdy dokonce připravovalo pokutu 100 tisíc dolarů za každý den, který Rangers odmítnou svěřit naprostou kontrolu svého webu NHL, stejně jako ji má soutěž nad všemi ostatními týmy.

Reklama

Související témata: