Hlavní obsah

Stajan prodloužil své působení v Torontu o další dva roky

TORONTO/COLUMBUS

Hokejový útočník Matt Stajan bude v kanadsko-americké NHL i nadále hájit barvy Toronta. S vedením Maple Leafs se totiž z pozice chráněného volného hráče dohodl na novém dvouletém kontraktu, jenž mu vynese celkem 3,5 miliónu dolarů.

Článek

Čtyřiadvacetiletého centra si právě Toronto vybralo jako celkově 57. hráče při draftu 2002 a od té doby v NHL za jiný klub nenastoupil. Celkem stihl odehrát 314 zápasů, v nichž zaznamenal 127 bodů díky 56 přesným trefám a 71 asistencím.

Umberger se dohodl s Columbusem na čtyřleté smlouvě

Hokejový útočník Richard Umberger se v zámořské NHL upsal na čtyři roky Columbusu. Pro toto obbdobí se s vedením Blue Jackets dohodl na platu v celkové výši 15 miliónů dolarů, přičemž v následujícím ročníku soutěže vyinkasuje tři milióny a každou následující sezónu pak vždy o půl miliónu více.

Šestadvacetiletý rodák z Pittsburghu působil naposledy ve Philadelphii, odkud ho však jako chráněného volného hráče získal Columbus spolu s volbou ve čtvrtém kole draftu za právo volby v prvním a třetím kole vstupní burzy talentů.

Umbergera si NHL vybral v roce 2001 jako celkově 16. hráče draftu Vancouver, ale v jeho dresu nikdy nenastoupil. Celkem má na kontě 228 utkání, v nichž nasbíral 116 bodů za 49 gólů a 67 asistencí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.