Hlavní obsah

Jednička draftu Stamkos uzavřel s Tampou nováčkovskou smlouvu

TAMPA BAY

Celek zámořské NHL Tampa Bay Lightning v úterý oficiálně potvrdil podpis smlouvy s jedničkou letošního draftu NHL Stevenem Stamkosem. Základní příjem bude mít osmnáctiletý kanadský hokejista 875 tisíc dolarů ročně, na výkonnostních bonusech ale může za dobu trvání kontraktu získat dalších až 8,55 miliónu dolarů.

Článek

"Je velké potěšení, že můžeme oznámit podpis smlouvy se Stevenem," řekl viceprezident hokejových operací klubu Brian Lawton. "Je to velice dobrý mladý muž s velkým potenciálem. Jeho práce a snaha se učit je velice působivá. Věříme, že vedle našich zkušených hráčů v týmu Steven vyroste jako hráč a osobnost na ledě i mimo něj."

Stamkos se v současné době účastní přípravného kempu nadějí Lightning v kanadské Victorii, kde také podepsal kontrakt. "Získat první smlouvu je úžasné ocenění a zvláštní den pro mou rodinu," prohlásil. Lightning předpokládají, že by si Stamkos mohl vybojovat místo v druhé útočné formaci. "Vím, že nebude jednoduché vstoupit rovnou do NHL. Doufám, že budu hrát dobře a zasloužím si místo v týmu."

Stamkos byl v uplynulé sezóně v dresu týmu Sarnia Sting druhým nejproduktivnějším hráčem juniorské OHL. V 61 zápasech zaznamenal 105 bodů za 58 branek a 47 asistencí. V devíti utkáních play-off pak vstřelil jedenáct gólů.

Reklama

Související témata: