Hlavní obsah

Tampa zdolala bratislavský Slovan až po nájezdech

BRATISLAVA

Hokejisté Tampy Bay Lightning porazili v exhibičním utkání v Bratislavě místní Slovan 3:2 po samostatných nájezdech. Slovenský tým dlouho držel ve hře finský gólman Sasu Hovi, kterého nakonec vítězným nájezdem překonal až Vincent Lecavalier. Pro Tampu to byla poslední příprava před víkendovým startem NHL v Praze proti New York Rangers.

Článek

Tampa se ujala vedení už ve druhé minutě díky vlastnímu gólu Slovanu. Po útoku Arťuchina si domácí obránce Bohunický střelu nešťastně tečoval do sítě brankáře Hoviho. Následně se hra vyrovnala a Slovan měl velkou šanci při samostatném nájezdu Kuľhy. Ten však nepřekonal brankáře Smitha.

Na opačné straně měl čistou šanci Recchi, ale rovněž nedal. Slovan doplácel na časté vylučování, když za první třetinu hrál v oslabení celkem třikrát. V jedné z přesilovek nastřelil St. Louis tyčku. Slovan v oslabeních podržel skvělými zákroky brankář Hovi.

Ve druhé třetině Slovan hru vyrovnal díky sérii přesilovek. Ve 27. minutě vyrovnal Uram, který v čisté šanci prostřelil Smitha. Slovan měl i další šance, ale už je nedokázal využít.

Třetí třetinu zahájil Slovan tlakem, který vyústil ve vedoucí gól Kuľhy, který využil střelou od modré přesilovku Slovanu. Následovala série přesilovek Tampy. Oslabení Slovanu o dva hráče využil Lecavalier.

V řádném hracím čase Slovan remizoval s Tampou 2:2 a následovalo pětiminutové prodloužení, v němž Hovi zneškodnil Lecavalierovi tutovku a puk chytil na brankové čáře. Ani v prodloužení se tak nerozhodlo a následovaly samostatní nájezdy. V nich byli úspěšnější hokejisté Tampy. Rozhodující nájezd proměnil Lecavalier.

Slovan Bratislava - Tampa Bay 2:3 po sam. nájezdech
Branky: Arťuchin, Lecavalier 2 -  Uram, Kuľha. Rozhodčí: Fraser, Shick - Pare, Cvik. Diváci: 8025 (vyprodáno).
Slovan: Hovi - Hančák, Hruška, J. Kováčik, Bohunický, Devečka, Sersen, Pavlas, Petré - Kuľha, Liščák, Hujsa - Lažo, Vaic, Döme - Kropáč, Kukumberg, Uram - Gráčik, Hreus, Bezák
Tampa Bay: M. Smith - Meszároš, Mihálik, Carle, Hutchinson, O´Brien, Lundin - St. Louis, Lecavalier, Prospal - R. Vrbata, Stamkos, Recchi - Arťuchin, Craig, J. Jokinen - J. Ward, Gratton, Hall.

Reklama

Související témata: