Hlavní obsah

NHL varuje: Vzájemně se kousat je nepřijatelné!

BUFFALO/NEW YORK

Když se vedení NHL naštve, kouše více než ottawský hokejista Jarkko Ruutu. Forvard Senators, známý svými zákeřnými zákroky, v úterním zápase zaťal své zuby do rukavice protihráče Andrewa Peterse z Buffala. Ve hře trest nedostal, vedení zámořské soutěže je však následne suspendovalo na dvě utkání. „Zápasy potřebují koření a tak jsme ho dostali,“ uvedl trenér Sabres Lindy Ruff.

Článek

„Samozřejmě jsem šťastný, že NHL Ruutua potrestala a potěšilo mne, že tuto událost nepřešla,“ nechal se slyšet pokousaný útočník Sabres Peters, jenž má pravý palec stále zavázaný obvazy. „NHL udělala dobré rozhodnutí a vynesla spravedlivý trest,“ ulevil si Peters.

Finský útočník Ruutu tak přijde kvůli svému úletu o 37 707 amerických dolarů (přibližně 722 000 korun), protože nesmí nastoupit ve dvou zápasech. „Jeho jednání vůbec nepatřilo do hokeje, doufám, že si děti nebudou myslet, že toto je přijatelné,“ přál si Peters. „Tohle se nedělá na žádné úrovni!“ rozčílil se.

„Nejde vůbec o můj palec, ale že je schopen někoho kousnout,“ udivoval se poškozený hráč Šavlí, který také se svými protihráči nezachází v rukavičkách a plní úlohu zlého muže, stejně jako Ruutu. „Nechápu, jak se tohle může v hokeji stát. I přes mou úlohu v týmu, ke kousnutí bych se nikdy nesnížil,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý rodák z ontarijského St. Catharines.

Ruutu incident popřel

Incident, který se odehrál poblíž střídačky Buffala, zlý chlapík Ruutu popřel. „Nemyslím si, že pokud bych udělal něco tak stupidního jako on, že bych to médiím potvrdil,“ pokrčil rameny Peters.

Podobná zranění nejsou ve sportu zrovna častá, ale málo jich není. Nejznámějším byl útok boxera Mika Tysona v zápase s Evanderem Holyfieldem v roce 1997, kdy Tyson ukousnul svému soupeři část pravého ucha, které se později našlo v ringu. V hokeji sahá kousání podle trenéra Buffala Lindyho Ruffa do 80. let minulého století.

„Sám jsem několik takových incidentů viděl,“ potvrdil Ruff. „Všiml jsem si, jak byl spoluhráč kousnutý do zad,“ uvedl osmačtyřicetiletý lodivod, mezi jehož největší trenérské úspěchy patří finále Stanley Cupu s Buffalem v sezóně 1998-99. „Zápasy potřebují trochu koření a tak jsme ho dostali,“ dodal Ruff.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.