Hlavní obsah

Avery se vrací, je na farmě New Yorku Rangers

NEW YORK

Kontroverzní útočník Sean Avery se vrací k hokeji. Vedení Dallasu oznámilo, že osmadvacetiletého hokejistu poslalo do celku Hartford Wolf Park z nižší soutěže AHL, který je farmou Averyho bývalého klubu New York Rangers.

Článek

"Chtěl bych Rangers poděkovat za to, že mi dali šanci pokračovat v kariéře," citovala Averyho agentura Reuters. "Doufám, že se mi podaří opět se dostat do NHL," dodal.

Avery nehrál od začátku prosince, kdy byl kvůli urážení bývalých partnerek nejprve vedením zámořské ligy suspendován na šest zápasů. Dallas se později rozhodl útočníka zbavit, přestože hokejista úspěšně absolvoval kurzy sebeovládání, aby se v budoucnu vyvaroval dalších skandálů, kterými se v NHL proslavil.

"Sean a vedení Dallasu za mnou přišli, jestli bych pro něj nenašel tým v AHL. Když byl u nás, odvedl dobrou práci a v posledních měsících na sobě pracoval i mimo led. Jsem rád, že mu můžu pomoci pokračovat v kariéře," řekl generální manažer Rangers Glen Sather, v jehož týmu Avery odehrál minulou sezónu a připsal si 33 bodů za 15 gólů a 18 přihrávek.

O tom, v jakém dresu by se mohl Avery vrátit do NHL, nechce Sather spekulovat. "Stále má smlouvu se Stars, takže další komentáře by nebyly vhodné," uvedl. Osmadvacetiletý útočník podepsal v létě čtyřletou smlouvu s Dallasem, která mu vynese celkem 15,5 miliónu dolarů.

Reklama