Hlavní obsah

Klesla bude šest týdnů chybět Columbusu se zraněným tříslem

COLUMBUS

Český hokejový obránce Rostislav Klesla bude přibližně šest týdnů chybět Columbusu v NHL. Juniorský mistr z roku 2001, který se nevešel do širší šedesátičlenné nominace českých hokejistů na olympijské hry ve Vancouveru, si v pondělním utkání proti St. Louis poranil po zákroku Barreta Jackmana tříslo. Vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo na pochroumaném místě levé nohy trhlinu.

Foto: Terry Gilliam, ČTK/AP

Obránce Columbusu Rostislava Kleslu (vpravo) - ilustrační fotografie

Článek

Klesla se chystal ve středním pásmu odehrát kotouč, když jej trefil zezadu Jackman. Český bek nepříjemně narazil do mantinelu levým kolenem a spadl na led. Asi po pětiminutovém ošetření opustil led za pomoci spoluhráčů a krajanů Jana Hejdy a Jakuba Voráčka. "Hned jsem věděl, že se něco stalo. Nevypadalo to dobře," komentoval Kleslovo zranění Hejda pro deník The Columbus Dispatch krátce po utkání.

V této sezoně NHL odehrál Klesla 26 utkání a připsal si osm bodů za dvě branky a šest asistencí. Hráč, který jako jediný působí v Columbusu od vstupu Blue Jackets do NHL v roce 2000 a v současné době je asistentem kapitána, měl smůlu na zranění už v minulé sezoně. Kvůli zápěstí, kotníku, dalším potížím s nohou a pochroumanému ramenu nastoupil v základní části jen k 34 zápasům.

Čtyřka draftu z roku 2000 má na kontě v NHL celkem 470 utkání a 123 bodů za 38 branek a 85 asistencí. Letos si Klesla zahrál poprvé i play off a ve čtyřech duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.