Hlavní obsah

Hudler v základní sestavě Detroitu

DETROIT (USA)

Hokejový tým Detroit Red Wings uzavřel soupisku základní sestavy čítající třiadvacet jmen. Vedle známých hvězd a ověřených borců se objevilo i jméno mladíčka, jehož vstup do NHL podle mnohých diskvalifikovala jeho malá postava. Přesto Jiří Hudler prokázal své kvality a vydobyl si místo mezi nejlepšími hokejisty planety.

Foto: oficiální stránky Detroit Red Wings

Jiří Hudler

Článek

"Na tenhle okamžik jsem čekal 18 let," vyprávěl americkým novinářům s typickým rošťáckým úsměvem Hudler, který  v lednu oslavil teprve devatenácté narozeniny. "Jsem šťastný, že zde můžu být. Se všemi těmi skvělými hráči."

O tom, že zůstane v týmu, se bývalá opora Vsetína dozvěděla na pondělní schůzce s hlavním koučem týmu, generálním manažerem a jeho asistentem. "Řekli mi: zůstaň tady, ale musíš hrát tvrdě  a zapracovat na bránění. Byl jsem z té zprávy nadšený."

:. ANKETA
Kolik zápasů podle vás odehraje Jiří Hudler v dresu Detroitu? Hlasujte na konci článku.

Trenéra si získal nebojácností

"Líbí se mi jeho dravý styl hry. On zkrátka nikdy neustoupí," vychvaloval Hudlera trenér Detroitu Dave Lewis, který si ofenzivní schopnosti českého útočníka velmi oblíbil a v přípravě jej neváhal zařadit i vedle hvězdy Brendana Shanahana. V sedmi přípravných zápasech si Hudler připsal celkem pět bodů za tři branky a dvě asistence.

V kabině si Hudler nejvíce rozumí s krajanem Jiřím Fischerem, který mu pomáhal najít v Detroitu ubytování a vozil ho na tréninky. "Vlastním řidičák, ale nejprve si nějaké auto musím koupit."

S aklimatizací pomáhá otec

Právě Fischer pomáhal Hudlerovi i s komunikací, protože jeho angličtina zpočátku nebyla nejlepší. Ke zdokonalování jazyka využíval především sledování televize, filmů na HBO nebo animovaných seriálů typu Tom a Jerry. Ke splynutí s prostředím mu navíc pomáhá i přítomnost otce Jiřího.

Nyní je těžké odhadnout, zda Hudler nastoupí už v zahajovacím utkání Detroitu proti Los Angeles. Ale pokud se tak nestane tehdy, není pochyb o tom, že hrát bude a to brzy. Předpovídá se, že by měl trávit na ledě kolem osmi až deseti minut za zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.