Hlavní obsah

Norský útočník Zuccarello Aasen bude hrát za NY Rangers

NEW YORK

Vedení týmu zámořské NHL New York Rangers potvrdilo smlouvou svůj zájem o norského útočníka Matse Zuccarella Aasena, o něhož Jezdci usilovali již před mistrovstvím světa v Německu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost norských hráčů z prvního gólu, zleva Lars Lokken Ostli, Mats Zuccarello Aasen a Anders Fredriksen.

Článek

Podrobnosti kontraktu dvaadvacetiletého reprezentanta, který byl v uplynulé sezoně v dresu MODO nejproduktivnějším hráčem švédské hokejové ligy, nebyly zveřejněny.

Zaujal už ve Vancouveru

Rodák z Osla Zuccarello Aasen zaujal svými výkony již během olympijského turnaje ve Vancouveru, kde si ve čtyřech utkáních připsal gól a dvě přihrávky. Roli hvězdy norského reprezentačního týmu potvrdil i na světovém šampionátu v Německu, kde byl spolu s Andersem Bastiansenem druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň nejlepším střelcem Seveřanů. Oba zaznamenali v šesti utkáních tři góly a nahrávku.

"Mats je velmi nadaný šikovný hráč s vynikajícím citem pro hokej. Dokázal se prosadit na každé úrovni, na níž hrál, a my věříme, že jeho ofenzivní schopnosti střelce a tvůrce hry z něho dělají cennou posilu pro naši organizaci," řekl prezident a zároveň generální manažer Glen Sather.

"Jsem šťastný za tu šanci, kterou mi Rangers dávají. Jsou jedním z klubů zakládající šestky a mají skvělou historii. Hrát NHL bylo vždy mým snem. Snem, o němž jsem si myslel, že na něj nikdy nedosáhnu. Teď už je to na mně. Je to velký krok vzhůru, o moc vyšší úroveň, než na kterou jsem byl zvyklý," připustil Zuccarello Aasen.

Reklama