Hlavní obsah

Příběh Kovalčuka a New Jersey nekončí. Ani druhá smlouva neprošla

PRAHA

Podle deníku New York Post NHL odmítla zaregistrovat i druhý návrh smlouvy mezi New Jersey Devils a ruským hokejistou Iljou Kovalčukem, který byl předložen 23. srpna. Podrobnosti nového kontraktu nejsou známé.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Ilja Kovalčuk v dresu New Jersey.

Článek

V prvním případě se Kovalčuk dohodl na kontraktu, který mu měl za sedmnáct let přinést 102 miliónů dolarů. Tato dohoda ale nebyla posvěcena. Na řadu tedy přišel druhý pokus. A zdá se, že je tu stejný verdikt - zamítá se.

„Žádné podrobnosti nebudu odhalovat. Upřímně nevím, v čem je problém. Kovalčuk chce hrát za nás, my chceme, aby hrál za nás. Zatím není problém vyřešen, můžeme jen čekat,“ nechal se slyšet  Lou Lamoriello, generální manažer New Jersey.

Co to značí? Pokud se nenajde řešení, může se ruský bohatýr také obrátit k nejslavnější lize zády a zamířit směr domov, kde by ho přivítali s otevřenou náručí. KHL se přitom rozběhne už 8. září. A zájem o šikovného forvarda je.

Třeba Petrohrad před několika týdny přišel s nabídkou na tři sezóny, ve kterých by si Kovalčuk přišel 42 miliónů dolarů. V tom případě by nebylo lépe placeného hokejisty na světě.

Nebo také jinak. New Jersey přišlo původně s kontraktem, který měl vypršet, když bude mít Kovalčuk 44 let. Reakce Petrohradu? „My mu můžeme nabídnout, aby hrál za naše veterány do dvaašedesáti let,“ nechal se slyšet šéf klubu Alexander Medvěděv.

Co bude dál, na to čeká hokejový svět. Zuří tu přetahovaná, o které se neví, kde a jak skončí. „Ilja bude hrát každopádně za New Jersey. Zdá se, že Patrik Eliáš nenaplnil očekávání a Kovalčuk se stane novým vůdcem,“ řekl ještě včera pro server allhockey.ru bývalý hokejista a dnes více prezident CSKA Moskva Alexej Kasatonov.  Opravdu tomu tak bude?

Reklama

Související témata: