Hlavní obsah

Mladý Musil sní o NHL a chce být draftovaný výš než táta a strejda Bobby

VANCOUVER

David Musil se narodil v Kanadě, když jeho otec František hrával NHL za Calgary. Hokejově už ale vyrůstal v Jihlavě právě pod dohledem táty i slavného dědečka Jaroslava Holíka. Hokejové geny se v jeho případě rozhodně neztratily, už v patnácti hrával v Dukle za mužstvo dospělých a nyní má za sebou první sezónu mezi juniory v kanadském Vancouveru. Příští rok může být draftován do NHL, která je jeho velkým snem.

Foto: www.whl.ca

David Musil ještě v dresu Jihlavy

Článek

Právě kvůli snu o NHL Musil loni ukončil své působení v Jihlavě a zamířil do juniorské ligy v Kanadě. Za mořem trochu změnil životosprávu a pod vedením kondičního trenéra klubu Vancouver Giants Iana Gallaghera i zesílil.

"Je vidět, že na sobě tvrdě makal a je připraven na další sezónu. Pokud bude i dál takhle pracovat, dá se očekávat, že jej brzy uvidíme v NHL," tvrdí Musilův spoluhráč z Vancouveru Neil Manning.

V poslední sezóně zámořské WHL odehrál Musil přes 70 zápasů. A v dobrém světle se zámořským skautům ukázal také na posledním mistrovství světa osmnáctiletých, kde vzorně reprezentoval Českou republiku. Pobyt v Kanadě mu rozhodně prospěl a nyní už se těší na další sezónu ve WHL.

"Když jsem sem teď přijel podruhé, bylo všechno mnohem lepší. Máme dobrou partu kluků a po roce už se všichni známe. Bylo skvělé se teď do Kanady zase vrátit," řekl Musil listu The Province poté, co se po létě stráveném doma v Česku zase zapojil do tréninkového kempu svého kanadského týmu.

Zároveň sedmnáctiletý obránce vtipkoval o tom, jaká by to byla legrace, kdyby byl příští rok draftovaný do NHL a umístil se výše než kdysi jeho táta František a strejda Bobby Holík. Nebude to mít ale jednoduché. Musil starší byl v roce 1983 vybrán jako 38. celkově, Holík byl dokonce desítka draftu v roce 1989.

"Bylo by úžasné, kdyby se mi podařilo dostat před ně," nevzdává se ale David Musil. Sebevědomí mu ostatně nikdy nescházelo, už v patnácti tvrdil, že jeho cílem je NHL a chce vyhrát Stanley Cup. V příštím draftu k tomu může udělat první krok, vždyť i odborníci předvídají, že by se mohl v draftu 2011 dostat i do první pětky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.