Hlavní obsah

Jágr domácí premiéru nikdy neprohrál

PRAHA

Český hokejista Jaromír Jágr v NHL oblékl dresy tří klubů, a prozatím nikdy nedopustil, aby v novém působišti před domácími fanoušky prohrál. Vítězně dopadl jak jeho debut v NHL v dresu Pittsburghu, tak první zápas ve Washingtonu, i premiéra před obecenstvem Madison Square Garden v New Yorku.

Článek

Do NHL Jágr vlétl na podzim roku 1990 coby vyjukaný osmnáctiletý mladíček v dresu Pittsburghu, který jej draftoval coby pátého hráče celkově. Svůj první zápas v NHL sehrál na ledě Washingtonu, kde "tučňáci" domácí tým smetli 7:4. Trenéři Jágra nasadili do prvního útoku s Kevinem Stevensem a i když se do statistik nezapsal, byl na ledě u dvou branek svého týmu.

Tehdejší trenér Penguins Bob Johnson už tehdy ocenil výkon mladého útočníka a prorokoval, že bude pro jeho tým velmi platným hráčem. To Jágr potvrdil hned v dalším utkání, při své domácí premiéře proti New Jersey. Zápas skončil shodou okolností rovněž 7:4 pro Pittsburgh a Jágr po překonání brankáře hostí Chrise Terreriho vstřelil svůj první gól v NHL.

Proti Ďáblům z New Jersey Jágr absolvoval svůj první domácí zápas i po odchodu do Washingtonu Capitals v roce 2001. Washington tehdy porazil posledního finalistu Stanley Cupu 6:1 a Jágr se fanouškům ve svém novém domácím prostředí předvedl gólem a asistencí.

Naposledy Jágr změnil dres v pátek a i když premiéra za New York Rangers mu příliš nevyšla, Jezdci dostali výprask 1:9, v představení na domácím ledě znovu nezklamal. Po boku Erica Lindrose a Martina Ručinského zaznamenal branku a dvě asistence a výrazně tak přispěl k výhře nad Floridou 5:2.

Jágrovy premiéry v NHL před domácím publikem:
Pittsburgh7.10.1990 New Jersey (7:4)
Washington7.10.2001 New Jersey (6:1)
Rangers26.1.2004 Florida (5:2)

Reklama