Hlavní obsah

Hejdukovo Colorado krůček od vyřazení

NEW YORK

Žraloci ze San Jose si v semifinále play-off Západní konference NHL počínají nadmíru suverénně. V pondělí potřetí v řadě porazili Colorado, tentokrát na jeho ledě těsně 1:0. O úspěšný výsledek, který je přiblížil první účasti ve finále konference v historii klubu, se zasloužil 33 zákroky gólman Jevgenij Nabokov a povedenou ranou Vincent Damphousse.

Článek

"Nikdy se nedívám na čísla, vždycky mě zajímá jen zápas, který právě hrajeme," řekl po utkání Nabokov. "Na číslech v play-off nezáleží. Důležité je vítězství a toho jsme dosáhli."

Colorado si v nočním klání počínalo mnohem zodpovědněji než v předešlých dvou soubojích v Kalifornii. Avalanche hráli ze zabezpečené obrany a navíc zablokovali mnoho střel. I proto až k Davidu Aebischerovi v jejich kleci prošlo pouhých 17 ran. Paradoxně jen čtyři v poslední třetině, v níž padl vítězný gól Sharks.

Střelecká Lavina, kterou diváci v Denveru možná očekávali, se ale v souboji se San Jose nekoná. Zatímco v prvním kole nastřílelo Colorado v pěti utkáních Dallasu devatenáct branek, proti obětavým Žralokům bez výrazných hvězd se skvěle placení ostřelovači Avalanche prosadili pouze třikrát.

Coloradu nepomohl ani návrat finského kanonýra Teemu Selänneho do sestavy. Ten v minulém utkání jen seděl na střídačce. Ale Finovi to letos prostě nejde, v play-off si připsal dva body za přihrávky...

Colorado se ještě pokusí sérii otočit. "Vyhrát čtyři zápasy se zdá být pořádně těžký úkol," řekl útočník Peter Forberg, který ukončil svou šňůru třinácti zápasů v play-off, v nichž bodoval. "Musíme se soustředit na to, abychom vyhráli vždy jeden zápas a snad to půjde." San Jose může vybojovat postup už ve středu v Coloradu.

Západní konference
Colorado - San Jose 0:1
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1. Branky: 49. Damphousse. Zásahy brankářů: Aebischer 17/16 - Nabokov 33/33. Výsledky předcházejících zápasů: 2:5, 1:4. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.