Hlavní obsah

VIDEO: Hanzal si vyšlápl v NHL na kapitána Králů, ten se sroloval po mantinelu

Praha

Fanoušci šílí, Dustin Brown se ztěžka zvedá z ledu a Martin Hanzal putuje do šatny. Jeho představení na domácím ledě končí v polovině třetí třetiny. Naražení na hrazení a konec klání pro tento večer v NHL. Phoenix ve finále Západní konference podlehl Los Angeles 0:4 a už prohrává 0:2 na zápasy. A český útočník nemusí další zápas hrát, jeho tvrdost bude mít dohru u zeleného stolu.

Hanzal x Brown

 
Článek

Hanzal nabral za modrou čárou rychlost a soupeře nemilosrdně přišpendlil k hrazení, ten se okamžitě sroloval k ledu. Brown chvíli nehnutě ležel, ale nakonec vstal a odjel po svých.

„Je to skvostné pro tento tým, máme hodně kluků, kteří hrají na vysoké úrovni," hlásil po utkání  spokojený a už neotřesený kapitán Králů, který prožil hodně nepříjemný okamžik v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Tým pod jeho vedením vyhrál venku pošesté v řadě. On byl sražen, ale dohrál a vyhrál. Jeho protějšek, kapitán Phoenixu Shane Doan, nedohrál a prohrál. Jako Hanzal. Oba ven za vražení na hrazení.

Králové byli dominantní a dostali se Kojotům pod kůži. K poslednímu úspěchu pomohl nejvíce Jeff Carter, který si připsal první hattrick ve vyřazovacích bojích a brankář Jonathan Quick vychytal nulu, a to třetí v play-off.

„Není pochyb, že to je velké zklamání, byli jsme frustrovaní z vývoje utkání. Musíme se snažit najít něco pozitivního a dostat se do situace, která změní třetí zápas," řekl po druhé porážce frustrovaný útočník Taylor Pyatt.

Reklama