Hlavní obsah

Gretzky se obává, že výluka zničí i příští sezónu NHL

GRAND FORKS

Nejen tato, ale i celá příští sezóna NHL je podle Wayna Gretzkého ohrožena. Legendární kanadský útočník a držitel řady rekordů v zámořské hokejové soutěži se obává, že výluka může trvat až dva roky, pokud se hráči a majitelé klubů nedohodnou v nejbližší době na nové kolektivní smlouvě.

Článek

"Mám strach, že můžeme čekat rok, rok a půl nebo až dva a nejen tři měsíce, jak se řada lidí ještě v září domnívala," řekl Gretzky během nedělní tiskové konference na mistrovství světa hokejistů do 20 let v americkém Grand Forks, kde budou hrát Kanaďané o titul s Rusy.

Hokejisté se přou s majiteli klubů mimo jiné o výši platů, naposledy se obě strany sešly 14. prosince. Na 14. ledna je svolána schůzka Rady guvernérů NHL a odborníci očekávají, že po ní bude oznámeno zrušení této sezóny. Gretzky je spolumajitelem klubu Phoenix Coyotes a podporuje šéfa soutěže Garyho Bettmana v úsilí o zavedení platového stropu.

"Všichni jsou zklamaní, že se žádný hokej nehraje. Od majitelů a hráčů až po fanoušky," řekl Gretzky. Protože však hokejisté od dubna od října nebudou placeni, je podle něj velmi malá šance, že by během léta nastal nějaký zásadní průlom v jednání o nové kolektivní smlouvě. "No a 15. září budeme tam, kde jsme byli 15. září loni," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.