Hlavní obsah

Letang odmítl v Pittsburghu smlouvu za miliardu. Je to málo, řekl obránce

Pittsburgh

Kanadský obránce Kris Letang podle zámořských médií odmítl podepsat s Pittsburghem novou osmiletou smlouvu na 54 miliónů dolarů (asi 1,077 miliardy korun). Šestadvacetiletý hokejista požaduje roční plat ve výši 7,5 miliónu dolarů ročně.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Kris Letang (vlevo) z Pittsburghu v souboji s bostonským Davidem Krejčím.

Článek

"Vyměnili jsme si návrhy, ale ještě jsme se nedohodli. Nicméně jednání neskončila," citoval deník Pittsburgh Tribune-Review hráčova agenta Kenta Hughese. Ten u vedení Pittsburghu neuspěl s protinávrhem kontraktu, který by Letangovi vynesl 7,5 až osm miliónů dolarů za sezónu.

Pro Penguins je horní hranicí částka sedm miliónů, protože velkou část z platového stropu 64,3 miliónu pro příští sezónu už zaberou smlouvy hvězdných útočníků Sidneyho Crosbyho (8,7 miliónu ročně) a Jevgenije Malkina (9,5). Klub by navíc rád udržel také Pascala Dupuise a Jaromeho Iginlu.

Letang hraje v Pittsburghu od roku 2006 a stávající smlouva na 3,5 miliónu ročně mu skončí za rok. Pokud by se letošní finalista Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL s Penguins nedohodl na prodloužení, rád by podle spekulací zamířil do Toronta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.