Hlavní obsah

Chicago - Anaheim 4:2Anaheim přišel o vítěznou sérii, souboj titánů NHL ovládlo Chicago

Chicago/Praha

V zápase dvou nejlepších týmů probíhající sezóny NHL zvítězilo Chicago nad Anaheimem. Blackhaws výhrou 4:2 přeťali osmizápasovou šňůru výher Ducks, kteří ale i tak mají na poslední vítěze Stanley Cupu na čele Západní konference čtyřbodový náskok a vládnou i celé lize. Do sestavy Washingtonu se vrátil český forvard Martin Erat a při prohře s Columbusem si připsal asistenci na jediný gól svého týmu.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Slovenský útočník Marián Hossa (vpravo) výhru Chicaga nad Anaheimem podpořil dvěma góly a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Článek
Fotogalerie

Před utkáním málokdo čekal, že se nakonec hráči Anaheimu budou muset před těmi z Chicaga sklonit. Z posledních dvaceti vzájemných zápasů totiž Blackhawks porazili Anaheim jen dvakrát. Chicago ale udělalo velký krok směrem k výhře už v první třetině. Po gólech Hossy a Versteega šli hokejisté Blackhawks na přestávku s uklidňujícím náskokem.

Rozjeté soukolí domácího Chicaga navíc Anaheim sám poháněl. Ve 24. minutě nabídli Ducks soupeřům zkrácenou dvojnásobnou přesilovou hru. Za neměnný gólový stav, s kterým se uzavírala druhá třetina, mohli hosté vděčit jen svému brankáři Hillerovi.

Deset minut před koncem utkání se trefil další hráč s indiánem na prsou. Bickell proměnil svůj samostatný únik v gól na 3:0. Zdálo se, že je hotovo. Nedlouho nato se však z přečíslení prosadil kapitán Anaheimu Getzlaf a 53 sekund po něm se trefil Palmieri, čímž snížil na 2:3. Kontaktní branky dosáhl po velkém zavahání brankáře Crawforda, který podcenil jeho přízemní střelu z hranice útočného pásma.

Závěr zápasu tak navzdory předchozímu průběhu, kdy dominovalo Chicago, přinesl drama. To nakonec Martián Hossa utnul gólem do prázdné branky na 4:2.

Capitals museli skousnout debakl

Střetnutí Columbusu s Washingtonem jasně vyzněl pro domácí hokejisty Blue Jackets, kteří tým z hlavního města USA rozstříleli poměrem 5:1. Columbus o své výhře rozhodl už dvěma brankami v první třetině.

Český gólman Michal Neuvirth se nedostal ani na lavičku Capitals. O pět gólů ve vlastní síti se tak podělili jeho konkurenti Grubauer a Holtby. Do sestavy hostů se naopak po pětizápasové odmlce vrátil Martin Erat, který si připsal bod za asistenci u jediné branky Washingtonu. Columbus získal už svou pátou výhru za sebou.

NHL:
Chicago - Anaheim 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Branky: 11. Hossa, 18. Versteeg, 51. Bickell, 60. Hossa – 54. Getzlaf, 55. Palmieri. Střely na branku: 34:21. Diváci: 22.064.
Columbus - Washington 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky: 13. Wisniewski, 20. Atkinson, 22. Johansen, 42. Letestu, 45. Atkinson – 29. Carslon (Erat). Střely na branku: 36:27. Diváci: 14.121.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.