Hlavní obsah

Jágr s Eliášem po porážce zuřili. Frustraci si Ďábel Clowe vybíjel ve rvačce s Polákem

St. Louis

Takhle to dál nejde! Opory hokejistů New Jersey Devils neskrývaly po porážce 0:3 se St. Louis frustraci z výkonu v utkání a z ohrožení účasti v play off. K nejhlasitějším kritikům hry Devils patřili po zápase veteráni Patrik Eliáš a Ryane Clowe.

Foto: Profimedia.cz

Útočník St. Louis Blues Alexander Steen (vlevo) a Jaromír Jágr z New Jersey Devils v úterním utkání NHL.

Článek

U druhého jmenovaného vygradoval vztek ještě v samotném zápase v momentě, kdy Blues dali třetí gól do prázdné branky, a zpečetili tak další porážku Ďáblů. Clowe se ihned pustil do bitky s českým obráncem Romanem Polákem. Ale moc si nepomohl, protože se při rvačce zranil, což si vyžádalo několik stehů na pravé ruce.

Rentgen naštěstí žádné vážnější poranění nepotvrdil. „Bylo to od všeho něco. Trocha frustrace, která se vystupňovala," vracel se k incidentu Clowe pro list Star Ledger. „Ve třetí třetině musíme v takových zápasech makat. Prohrávali jsme o gól, chtělo to vyvinout silný tlak. Musíme se do toho více zakousnout. Teď je to pro nás trochu zoufalství a naléhavost. Můžeme se teď proploužit 25 zápasy a pak zjistíme, že jsme mimo hru. Je třeba udeřit. Máme v týmu spoustu veteránů, kteří už si tímhle prošli. Není už na co čekat," doplnil.

Do brány Devils se tentokrát postavil Cory Schneider, který držel hosty téměř dvě a půl třetiny na rozdíl jediného gólu. Hosté však na slovenského brankáře Haláka nevyzráli. „Neměli jsme moc gólových šancí, oni hráli výborně v obraně a nám prakticky nic nedovolili. Jasně, pár šancí jsme měli, ale žádnou vyloženě stoprocentní," smutnil Jágr.

„No jo, s takovým hokejem prostě nikdy žádný zápas nevyhrajeme," zuřila opora Devils Patrik Eliáš, jehož nejvíce naštvalo, že jeho tým nic nevytěžil ze čtyř přesilových her. „Kluci jsou tam rozjetí všude možně, každý to chce brát na sebe," pokračoval český reprezentant.

Devils přitom před týdnem rozstříleli St. Louis 7:1, domácím se však povedla odveta náramně. Hosté si kromě svojí hry stěžovali i na nefér praktiky domácích. Obzvlášť od obránce Jackmana, jenž podle hráčů Devils vytrvale sekal a krosčekoval Jágra, potrestán však ani jednou nebyl.

„Někteří kluci tě drží za kalhoty, stahují tě k ledu. Myslím, že za to měly být tresty," stěžoval si sám Jágr. Eliáše však styl hry Blues příliš nepřekvapil: „Takhle oni hrají. Vletí do toho tvrdě a hodně fyzicky. To jsme ale věděli, že tohle budou zkoušet, a snažili jsme se to ustát."

Devils patří po porážce 13. místo ve Východní konferenci s dvoubodovou ztrátou na osmou Carolinu. O účast v play off tak budou muset ještě hodně zabojovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.