Hlavní obsah

Finský mág čaroval. Takhle Rask famózně zabránil vlastnímu gólu

Boston

Platí za jednoho z nejlepších gólmanů v NHL a v noci na pátek to znovu potvrdil. Tuukka Rask předvedl v kleci bostonských Medvědů úžasný zákrok, když proti Phoenixu vyškrábl holí takřka z brankové čáry puk mířící do sítě.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Brankář Bostonu Tuukka Rask v utkání proti Phoenixu.

Článek

Vytáhlý Fin, který v loňské sezóně vypomáhal v době výluky NHL v extralize plzeňským Indiánům, vychytal v tomto ročníku jubilejní třicátou výhru. A přispěl k ní výrazně. Proti Kojotům inkasoval pouze jednou. Dohromady kryl jednadvacet střel, přičemž nejpovedenější zákrok si připsal na konci první třetiny.

Za stavu 1:0 pro Bruins vypálil McMillan. Rask jeho pokus vyrazil do míst, kde stál obránce Hamilton, od jehož nohy se puk odrazil zpět a mířil do odkryté klece. Gólman Bostonu, jenž před čtyřmi dny oslavil sedmadvacáté narozeniny, však fantasticky zareagoval. Kotouč těsně před brankovou čarou zachytil a odehrál do bezpečí.

Byl to klíčový moment, hned o pár vteřin později totiž udeřilo na druhé straně. Iginla šikovně tečoval Boychukovu ránu a domácí odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Arizonský celek dokázal už jen snížit, když se ve 49. minutě trefil Korpikoski.

Medvědi se po výhře 2:1 dostali do čela tabulky Východní konference, Rask byl vyhlášen první hvězdou duelu.

Reklama

Související témata: