Hlavní obsah

Dvořák sestřelil olympijského vítěze Luonga! A dostal trest do konce utkání

Sunrise

Hrdinou večera byl autor dvou gólů Jíří Tlustý, jenže v dresu Caroliny se při výhře nad Floridou 3:0 výrazně zapsal do osudu utkání také jiný Čech. Bohužel hokejový útočník Radek Dvořák nebude nejspíš na čtvrteční duel NHL vzpomínat zrovna v dobrém. Už v první třetině byl totiž vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Útočník Caroliny Radek Dvořák sráží gólmana Floridy Roberta Luonga.

Článek
Fotogalerie

Zkušený Dvořák, jenž trochu paradoxně drží rekord v počtu odehraných zápasů právě za Floridu, v první třetině uháněl v sólovém úniku na branku Panthers hájenou dvojnásobným olympijským šampiónem Robertem Luongem. Český forvard byl ale zezadu přistrčen obráncem Erikem Gudbransonem a následně levou rukou poslal brankáře k zemi.

Poté se strhla mela, Dvořák dostal naloženo od zadáků Floridy a následně putoval předčasně do šatny a v utkání už si nezahrál. To samé ale potkalo Luonga, jenž kvůli blíže nespecifikovanému zranění ze zápasu odstoupil. Proti Carolině nastoupil po dlouhých pěti letech a jen tak na vzájemné střetnutí asi nezapomene.

Žádný úmysl

Stejně jako Dvořák, na něhož se přišla podívat do hlediště celá řada přátel a rodinných příslušníků, kteří si ale dlouho přítomnost svého oblíbence na ledě neužili. „Měl jsem na tribuně spoustu kamarádů, ale nedá se nic dělat, tohle je prostě součást hry. Nedá se to kontrolovat. Samozřejmě chcete zápas dohrát, protože se toužíte předvést před rodinou a přáteli, někdy máte ale zkrátka smůlu," smutnil odchovanec Českých Budějovic.

Trojnásobný mistr světa ale popřel jakýkoliv zlý záměr ze své strany. „Určitě to nebylo úmyslné. V takové rychlosti není možné zastavit. Někdo do vás strčí a vy víte, že projede bránou i s gólmanem. Nechcete ho nikdy trefit, to je to poslední, na co by člověk myslel," dušoval se sedmatřicetiletý forvard.

„Určitě nechci nikoho zranit. Vystřelil jsem, jel jsem při tom rychlostí snad sto mil za hodinu a v tom mě někdo přistrčil. Pak už jenom vím, že jsem byl v síti i s Louiem. Nebyl v tom žádný úmysl, to není můj styl. Nikdy jsem v životě nic takového neudělal. Tohle se zkrátka v hokeji stává," přiblížil kritický moment ze svého pohledu.

I když pro něho osobně dopadl zápas velmi neslavně, mohl nakonec mít radost alespoň z výsledku a výkonu svého krajana Tlustého. „Máme dva body, a to je nakonec pro náš tým nejpodstatnější," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata: