Hlavní obsah

Detroit nechce hokejisty Hatchera, McCartyho a Whitneyho

DETROIT

Hokejistů Deriana Hatchera, Darrena McCartyho a Raye Whitneyho se dotkla nutná selekce kádru Detroitu kvůli nově zavedenému platovému stropu v NHL. Vedení Red Wings dalo trio na listinu volných hráčů, a pokud si je nikdo nevybere, může je vykoupit ze smlouvy.

Článek

"Všichni byli velkou, opravdu velkou součástí naší organizace. Toto je ale nutnost, kterou si vyžádala nová kolektivní smlouva," řekl asistent generálního manažera Detroitu Jim Nill. Detroit se musí vejít do platového stropu 39 milionů dolarů a stejně jako ostatní kluby má od soboty šest dnů možnost zbavit se drahých hráčů tím, že jim vyplatí dvě třetiny platu, na který mají podle stávajících smluv nárok.

Hatcher by i po domluveném čtyřiadvacetiprocentním snížení platu podle existující smlouvy v novém ročníku bral v Detroitu 4,94 milionu dolarů, Whitney 2,66 milionu a McCarty 1,71 milionu dolarů.

Třiatřicetiletý Hatcher, bývalý kapitán Dallasu, byl v roce 2003 před podpisem smlouvy s Detroitem považován za jednoho z nejlepších beků soutěže. Jenže hned ve třetím utkání za Red Wings si přetrhl vazy v koleni a vynechal téměř celý ročník.

Stejně starý Whitney rovněž přišel jako volný hráč v roce 2003, ale úplně nesplnil očekávání. Sezonu předtím v dresu Columbusu nasbíral 76 bodů za 24 tref a 52 asistencí a Detroit si ho vyhlédl jako náhradu za Sergeje Fjodorova, který se upsal Anaheimu. Withney posbíral za rok v Red Wings 43 bodů.

Rovněž třiatřicetiletý McCarty strávil celou svou jedenáctiletou kariéru v NHL v Detroitu a byl miláčkem fanoušků. S Red Wings získal třikrát Stanleyův pohár.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.