Hlavní obsah

Bylo to něco nového, svěřil se Pastrňák s pocity z prvního gólu

Philadelphia

David Pastrňák prožil v NHL den, na který zřejmě nikdy nezapomene. Ve svém sedmém utkání v nejprestižnější lize si připsal první dvě branky a při soupeřově hře bez brankáře málem završil hattrick. Pastrňák výrazně pomohl svému Bostonu k výhře 3:1 na ledě Philadelphie a zastínil tak momentálně úspěšnějšího krajana Jakuba Voráčka, při jehož vyloučení navíc vstřelil svůj první gól v NHL.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák pózuje s kotoučem, kterým vstřelil svůj první gól v NHL.

Článek

„Bylo to něco nového, víte..." hodnotil svůj první zásah v NHL. Úvodní trefa mladého forvarda přišla v přesilové hře, tedy herní činnosti, na které se svými spoluhráči na mistrovství dvacítek nedávno pohořel. Nyní mu také pomohl nešťastný zákrok střídajícího brankáře Emeryho, jenž o pár minut dříve musel narychlo nahradit zraněného Masona. „Byl to první gól v NHL, moc to pro mě znamená," svěřil se rodák z Havířova.

„Zasekli jsme se v jejich útočném pásmu. Měli jsme pár šancí, pár střel, poté Torey Krug pálil a já jen dorážel," vzpomínal na svou první branku.

Zatímco v prvním případě kotouč doskákal do sítě i s trochou štěstí, druhá trefa byla opravdu parádní, když si Pastrňák vyměnil kotouč se svým krajanem a parťákem z prvního útoku Davidem Krejčím a vzápětí už zakončoval do odkryté brány. „David mě našel opravdu skvělým pasem," chválil mladíček svého zkušenějšího spoluhráče.

Nechybělo mnoho a Pastrňák se dokonce mohl radovat z hattricku, jenže při soupeřově hře bez brankáře zakončil těsně po vypršení hrací doby. „Myslel jsem si, že mám více času, tak jsem to chtěl udělat na jistotu," přiznal osmnáctiletý talent. Po zápase si z něj potom utahoval další z hrdinů utkání, gólman Tuuka Rask. „Pogratuloval jsem mu, ale ptal jsem se, proč vlastně nechtěl přidat i třetí gól," vtipkoval finský brankář.

Sestřih utkání

(zakončení do prázdné brány v čase 1:40)

Reklama

Související témata: