Hlavní obsah

Když je v brance Pavelec, máme víc sebevědomí, říká útočník Winnipegu Frolík

Toronto

Trenér hokejistů Toronta Peter Horachek ocenil, že jeho mužstvo, které nastoupilo necelých dvacet čtyři hodin po prohře v Carolině 1:2 a po pěti zápasech, kdy prohrálo rozdílem jedné branky, nerezignovalo a nakonec zvítězilo v prodloužení. Průběh utkání však vypadal poněkud jinak. Winnipeg bojující o play-off měl během utkání převahu, o čemž svědčí skutečnost poměru střel na branku 34:33 a vedení Jets po dvou třetinách 3:2, když třetí gól hostů vstřelil Michael Frolík. K zlepšenému výkonu Maple Leafs došlo tedy až v závěrečné třetině. Michael Frolík byl zklamaný ze ztráty bodu, ale nedělal z toho tragédii. „Samozřejmě je to ztráta v boji o play-off. Nutno přiznat, že se jednalo o vyrovnané utkání a my se musíme z tohoto utkání poučit a připravit se na další zápasy."

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Michael Frolík (uprostřed) před bránou Toronta.

Článek

Vstřelil jste důležitou třetí branku. Vypadalo to, jako že vám torontští obránci nechali hodně času...

Dostal jsem puk před branku, otočil jsem se zpátky a viděl jsem, že je tam skulinka. Měl jsem dost času a spadlo to přesně tam, kam jsem chtěl.

Před tím jste měl obrovskou šanci v oslabení, ale neproměnil jste. Hrajete často v oslabení?

Trenér Paul Maurice mne staví často v oslabení na led, což svědčí o tom, že mám jeho důvěru. Při této situaci jsme jeli dva na jednoho, ale bohužel to nevyšlo.

Dnes chytal váš jmenovec Michael Hutchinson; dostává nyní více příležitostí?

V poslední době se hodně oba brankáři střídají. Ondra Pavelec je skvělý gólman, ale měl trochu smůlu a když chytal, tak jsme nevyhráli, ale to patří k hokeji. Když je v brance, tak máme víc sebevědomí.

Vyrůstali jste spolu na Kladně, znali jste se už před tím anebo jste se setkali až ve Winnipegu?

Známe se od dětství, od šesti let a jsme dobří kamarádi. Je to něco kuriózního, že jsme se setkali v jednom týmu v NHL.

Winnipeg má šanci dostat se letos po mnoha letech do play-off, jaké vidíte šance?

Bude to hrozně těžké, máme před sebou přes dvacet zápasů. Týmy, které jsou za námi teď vyhrávají, ale Západní konference byla vždycky vyrovnaná...

Výhodou Západní konference je ale méně týmů než ve Východní konferenci...

Nevidím to jako výhodu, Západní konference byla vždycky našlapaná. Ani když jsem hrál v Chicagu to nebylo jednoduché postoupit do Stanley Cupu.

Letos je zajímavé, že kanadská mužstva mají s výjimkou Toronta a Edmontonu šanci postoupit do Stanley Cupu, jaké jim dáváte šance?

Výbornou sezónu má Montreal, mají zkušenosti a skvělého gólmana, což je důležité. V Západní konferenci je překvapením Calgary. Flames nemají v týmu, žádná velká jména, ale hrají dobře jako tým. Vancouver má také určité zkušenosti a hlavně věřím, že my uděláme letos skvělý výsledek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.