Hlavní obsah

Po hvězdném večeru přišla studená sprcha. Mrázek ale návraty do brány umí skvěle

Detroit

Po skvostném startu do bojů o Stanley Cup přišla pro gólmana Detroitu Petra Mrázka studená sprcha. Ve druhém zápasu úvodního kola play off čtyřikrát inkasoval z osmnácti střel Tampy a v bráně přepustil místo svému kolegovi Jimmymu Howardovi. Ve třetím duelu však přesto dostane od kouče důvěru a doufá, že bude znovu zářit.

Foto: Kim Klement, Reuters

Útočník Tampy Bay Tyler Johnson (vlevo) se snaží překonat brankáře Detroitu Petra Mrázka.

Článek

Český gólman už byl střídán popáté v sezóně, ale vždy se dokázal vrátit ve velkém stylu. Z následujících zápasů po svém vystřídání má úctyhodnou bilanci 1,71 inkasovaného gólu na utkání s úspěšností zákroků 94,9 procent.

Pokud bude v dosavadním trendu pokračovat, může to pro střelce Tampy znamenat noční můru. „Takhle on to zvládá celou sezónu. Navíc musím říct, že ty góly, které inkasoval (v předchozím zápase) nebyly vůbec jeho chybou. Docela jsme ho v tom nechali vymáchat, musíme si před ním počínat mnohem lépe," uznal zadák Red Wings Niklas Kronwall.

Přijde další den, další zápas

„Ano, v naše gólmany máme plnou důvěru. Nemyslím si, že zachytal (Mrázek) nějak špatně. Góly inkasoval z vyložených šancí soupeře z brejků nebo z bezprostřední blízkosti. Jsem si jistý, že Petr v příštím zápase předvede skvělý výkon," přitakával útočník Gustav Nyquist.

I on si všiml, že Mrázek ze sebe dokáže neúspěch rychle setřást a plně se soustředit na nejbližší duel: „Je to fakt dobrý gólman, hlavně mentálně je silný. Neužírá se nijak inkasovaným gólem, hned se posune dál a koncentruje se na další střelu. Má rád vypjaté situace, chce v rozhodující chvíli předvést velký zákrok."

Český gólman měl do play off snový start, v úvodním duelu vychytal výhru 3:2 a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. Druhý zápas už ale ani jemu, ani týmu nevyšel podle představ.

„To už je ale za námi. Když zápas skončí, už o něm nepřemýšlím, prostě se dívám dopředu, přijde další den a další zápas," vysvětlil Mrázek svůj přístup, který se mu několikrát už vyplatil. Teď doufá, že se mu vyplatí i v úterním duelu proti Tampě.

Postoupí do druhého kola play off NHL Detroit, nebo Tampa Bay?
Detroit
72,8 %
Tampa Bay
27,2 %
Celkem hlasovalo 5102 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.