Hlavní obsah

Floridě se vzdaluje play off, ale Jágr nepanikaří: Zbývá ještě spousta zápasů

Hokejisté Floridy se trápí. Tři prohry v řadě, pondělní porážka 1:3 v domácím prostředí s Los Angeles Kings byla už devátou z posledních 12 zápasů. Ztráta na pozice pro play off sice není nikterak propastná, nicméně „je zapotřebí znovu nastartovat vítěznou sérii,“ burcuje mužstvo kouče Gerarda Gallanta deník Miami Herald. Největší hvězda týmu Jaromír Jágr však nepanikaří. Ze zkušenosti ví, že klíčové boje teprve přijdou.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól. Této radosti si Florida užívá pomálu.

Článek
Fotogalerie

„Frustrace? Kdepak. Stále máme dost času, zbývá více než šedesát zápasů. Potřebujeme jen zjistit, proč se nám nedaří, v čem vězí ten problém, a vyřešit ho," cituje Miami Herald třiačtyřicetiletého Jágra, nejstaršího aktivního hráče celé NHL a s 8 góly a devíti asistencemi nejproduktivnějšího hráče celku.

Největší slabina mužstva? Floridě scházejí hlavně góly. Ve třech z posledních čtyř utkání vstřelila vždy jen jeden. I tentokrát se Panthers soužili, přestože soupeře přestříleli 34:32. Jonathan Quick v brance Králů však za svá záda propustil jen jediný puk, po Jágrově přihrávce vyrovnával Aleksander Barkov ve druhé třetině v přesilovce na 1:1. Výhru hostů pečetil v závěrečné třetině slovenský forvard Marián Gáborík.

„V první třetině jsme nehráli dobře, to je fakt, ale od druhé jsme byli lepší. Jenomže tu převahu nedokážeme vyjádřit. A pak přijde jedna chyba a dostaneme gól," vykládal kladenský odchovanec po utkání. „Když má soupeř převahu, inkasujeme, ale opačně to nefunguje. Nevím, čím to je," krčil rameny.

Na Islanders to Jágr umí

Přitom sám Jágr dělá pro úspěch týmu všechno, pečlivě si hlídá i zdraví. Také v zámoří si všimli jeho zvláštního náhrdelníku z titanu (viz foto v galerii), který v posledních zápasech obléká. Pomůcka má údajně stimulovat prokrvení a zlepšovat tak výživu svalů a kloubů...

Právě šampióni z let 2012 a 2014 však nejsou tím pravým soupeřem, na němž by Panteři měli slibné vyhlídky se vzchopit. Z celkem ze západního pobřeží USA prohráli 12 z posledních 14 měření sil včetně toho na začátku tohoto měsíce ve Staples Center (1:4). A nevyšlo to ani tentokrát. „Je to zklamání," povzdechl si Gallant.

Povede se jeho svěřencům mizérii utnout v pátek s New York Islanders, proti nimž Florida uzavře sérii pěti zápasů v řadě na vlastním ledě? Slibné je, že z Jágrova pohledu jde o nejoblíbenějšího protivníka. Během své kariéry v NHL nasázel Ostrovanům vůbec nejvíce gólů (61) a přidal i nejvíc finálních přihrávek (92).

Postoupí v této sezóně hokejisté Floridy do play off?
Ano
69,5 %
Ne
30,5 %
Celkem hlasovalo 3598 čtenářů.

Reklama

Související témata: