Hlavní obsah

Ovečkin se omluvil z Utkání hvězd, proto si nezahraje ani proti Jágrově Floridě

Washington
Aktualizováno

Organizátorům víkendového Utkání hvězd NHL dorazily první dvě omluvenky. Do Nashvillu nepřicestují kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin, jenž měl být kapitánem týmu složeného z hráčů Metropolitní divize, ani útočník Chicaga Jonathan Toews, který měl oblékat dres mužstva Centrální divize. Podle pravidel NHL musejí oba hokejisté vynechat i nejbližší duel svých týmů - Ovečkin přijde 2. února o zápas s Jágrovou Floridou, Toews ve stejný den nenastoupí proti Coloradu.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin se Uktání hvězd NHL nezúčastní.

Článek

Důvodem Ovečkinovy absence je blíže nespecifikované zranění v dolní polovině těla, které ho prý už delší dobu omezuje. Ve středu s ním ale absolvoval zápas proti Philadelphii.

"Bylo to těžké rozhodnutí. Probíral jsem to s realizačním týmem, trenéry. Necítím se zdravotně fit několik měsíců. Zkoušel jsem s tím bojovat, ale je to pořád stejné," řekl Ovečkin a dodal, že se rozhodl s ohledem na play off. "Bude lepší, když si odpočinu, abych byl připraven na zbytek sezony. Máme v ní dobou šanci uspět a chci u toho být. Nechci chybět u důležitých věcí," vysvětlil ruský útočník.

Třicetiletý kanonýr, jenž v 46 zápasech této sezóny nastřílel 28 gólů a přidal 14 asistencí, měl být podle hlasování fanoušků kapitánem Metropolitní divize. "Ještě nikdy jsem nebyl v Utkání hvězd kapitánem. Je to velká čest," uvedl s poznámkou, že rozhodnutí duel vynechat bylo o to těžší.

Povoláni Kuzněcov z Washingtonu a Neal z Nashvillu

Původně přitom Ovečkin doufal, že mu pomůže mimořádná pauza zaviněná sněhovou bouří Jonas. Washington musel kvůli kalamitě odložit dva zápasy, ruský hokejista ale přiznal, že si zranění naopak možná zhoršil při odklízení přívalů sněhu. "Odklízel jsem ho u domu a bylo to špatné rozhodnutí," řekl.

Utkání hvězd se nezúčastní ani Toews z Chicaga. Ten byl kvůli nemoci stažen ve třetí třetině utkání Chicaga proti Carolině a i dnes se potýká s příznaky choroby. „V současné chvíli je pro něj odpočinek během přestávky (pro All Star Game) tím nejdůležitějším, aby se pořádně vyléčil a byl plně zdravý pro zbytek základní části NHL," uvedl týmový lékař Chicaga Michael Terry.

Místo Ovečkina si Utkání hvězd zahraje jeho spoluhráč z Capitals Jevgenij Kuzněcov, za Toewse byl povolán James Neal z Nashvillu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.