Hlavní obsah

FANTASY: Taylor Hall potvrzuje, že je tahounem Edmontou. Nahradí jej McDavid?

Když vedení Edmontonu využilo v roce 2010 právo první volby draftu k výběru Taylora Halla, tak dobře vědělo, jaký potenciál se v kanadskému útočníkovi skrývá. Hall v posledních letech potvrzuje, že je největším klenotem Olejářů a jedním z nejlepších levých křídel v soutěži. V 69 zápasech letošní sezóny skóroval 22 gólů a na 35 jich asistoval. S 57 body je nejproduktivnějším hráčem Edmontonu před Leonem Draisaitlem.

V brance bude chytat Cameron Talbot

Článek

Connor McDavid

Hallovi roste velká konkurence v podobě Connora McDavida. Jednička loňského draftu do puntíku naplňuje očekávání, které do něj před jeho vstupem do nejlepší hokejové ligy světa vkládali skauti NHL.

Devatenáctiletý mladíček nastoupil kvůli zranění klíční kosti jen do 32 utkáních, během nichž získal 34 bodů. Edmonton vyhrál čtyři z posledních šesti zápasů. V rámci 23. kola Fantasy se utká s Minnesotou, Arizonou, Nashvillem a St. Louis.

Henrik Zetterberg a Pavel Dacjuk

Od doby, co hlavní trenér Detroitu Jeff Blashill dal do jedné lajny Henrika Zetteberga s Pavelem Dacjukem, našla nejzkušenější Rudá křídla ztracenou jiskru. Zetterberg, který nedávno odehrál své 900. utkání v NHL, má na svém kontě 42 bodů a je nejproduktivnějším hráčem Detroitu o tři body před nováčkem Dylanem Larkinem.

Jeho ruský spoluhráč vynechal kvůli zranění začátek sezóny. V 50 zápasech vstřelil 13 gólů a na 23 jich přihrál. Rudá křídla prohrála poslední tři zápasy. Z toho se dvakrát utkala s obhájci Stanley Cupu Chicagem Blackhawks. V posledním utkání nestačila na Columbus.

Vše nasvědčuje tomu, že tým Jakuba Mrázka bude do závěrečného kola bojovat o poslední postupové pozice do play off z Východní konference. V rámci 23. kola Fantasy čeká Detroit bitva s Winnipegem, New Yorkem Rangers, Torontem a Philadelphií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.