Hlavní obsah

Buffalo - Columbus 1:4Modrokabátník Saad vstřelil 30. gól v sezóně a přepsal historii Blue Jackets! Ti přehráli Buffalo s mladíky

New York
Aktualizováno

Třiadvacetiletý útočník Columbusu Brandon Saad ve třetí třetině upravil skóre na konečných 4:1 a svou třicátou brankou v ročníku přispěl k vítězství svého mužstva nad Buffalem Sabres. Poprvé v historii tak mají Blue Jackets dva třicetigólové střelce v jedné sezóně. S ním této mety dosáhl ještě Boone Jenner. Rozhodující náskok si Columbus vytvořil ke konci druhé třetiny, kdy se trefil kapitán Nick Foligno a po něm obránce Dalton Prout. Šavle do utkání nasadili tři hráče, kteří prožili debut v kanadsko-americké soutěži.

Foto: Kevin Hoffman, Reuters

Brian Gionta se spoluhráčem Larsson v souboji o puk před brankářem Columbusu Joonasem Korpisaloem.

Článek

Závěr základní části NHL svedl proti sobě dva kluby, které se pohybují na samém chvostu Východní konference. Blue Jackets ani domácí Buffalo nemohou postoupit do Play Off a dohrávají sezónu pro fanoušky. I z tohoto důvodu se v závěru ročníku dává příležitost mladým hráčům.

Do branky Sabres nastoupil Jason Kasdorf, jenž ve svém prvním zápase v NHL poprvé kapituloval na konci první třetiny po přesilovkové ráně Matta Calverta z mezikruží. Hokejisté Buffala srovnali krok v polovině utkání zásluhou Reinharta rovněž v přesilovce. Závěr druhého dějství však patřil Modrokabátníkům. Po důrazném napadání přistrčil Boone Jenner rybičkou kotouč na volného Foligna, který debutujícím brankáři nedal šanci. Na 3:1 zvyšoval o 129 sekund později obránce Dalton Prout.

V čase 45:11 se před brankou soupeře ocitl zcela osamocený Saad a překonal Kasdorfa počtvrté. Byl to jeho třicátý gól v sezóně a se spoluhráčem Jennerem tak vytvořili nový milník Blue Jackets.

„O tomto momentu jsem se dozvěděl zpětně. Je skvělé, že jsme přetvořili historii této organizace. Budu si to pamatovat navždy," komentoval svůj počin střelec Columbusu.

Výsledky NHL:
Buffalo - Columbus 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky: 34. Reinhart - 19. Calvert, 36. Foligno, 38. Prout, 46. Saad. Střely na branku: 35:30. Diváci: 19 070. Hvězdy zápasu: 1. Saad, 2. Foligno (oba Columbus), 3. Reinhart (Buffalo).

Reklama

Související témata: