Hlavní obsah

Jak tenhle gól mohli uznat? nechápali hráči Tampy ani experti. Jágrův spoluhráč s protesty uspěl

Zdálo se, že je hotovo. Hokejisté Tampy už začali skákat na led, protože stejně jako většina přihlížejících se domnívali, že floridský Vincent Trocheck při svém nájezdu v závěrečném rozstřelu neuspěl a zápas tak skončil vítězstvím Blesků. Jenže rozhodčí vyvrcholení zápasu ještě trochu zdramatizovali.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Floridský Vincent Trocheck (vlevo) vyčkává, jak dopadne porada rozhodčích po jeho nájezdu v utkání s Tampou.

Článek
Fotogalerie

Floridské derby nerozhodlo ani prodloužení, a tak za stavu 3:3 došlo na dovednostní soutěž. V ní dostal do vedení Tampu proměněným nájezdem Drouin, následně tak Trocheck nutně potřeboval také proměnit, aby udržel Pantery ve hře.

Těsně před Bishopem výrazně zpomalil a při pokusu o blafák promáchl puk, který odklouzával směrem od brány. Gólman Tampy v ten moment evidentně považoval akci za ukončenou, jenže Trocheck si pro kotouč ještě sáhl a švihem ho poslal do odkryté brány. (na videu čas 2:58).

Dvojice rozhodčích shodně rozpažila na znamení, že tenhle gól neplatí. Spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy však vehementně protestoval a nakonec našel zastání.

„Ještě nikdy jsem nezažil, že byl takový nájezd uznán. Puk už šel do strany a tím to podle mě skončilo, hráč nemůže dostat šanci ke druhému zakončení," byl si jistý i zámořský komentátor zápasu.

Jenže rozhodčí ho po konzultaci s kolegy vyvedl z omylu. „Z přezkoumání záznamu vyplývá, že puk zůstal v pohybu vpřed, gól z nájezdu platí," vysvětlil sudí. „Tak tomuhle nemůžu uvěřit," kontroval komentátor.

Nakonec ale zase o tolik nešlo. Florida sice přežila klinickou smrt, jenže Jokinen, Smith i Ekblad své nájezdy neproměnili, zatímco domácí Point při svém vůbec prvním nájezdu v kariéře v NHL ano a výhru 4:3 tedy stejně slavila Tampa.

Uznali rozhodčí správně Trocheckův gól v rozstřelu?
Ano, gól padl zcela podle pravidel
78,8 %
Ne, tento gól rozhodně neměl platit
21,2 %
Celkem hlasovalo 6866 čtenářů.

Reklama

Související témata: