Hlavní obsah

Havlát začal sezónu famózně, odnesl to Vokoun

NASVILLE

Martinu Havlátovi stačil jediný zápas v dresu Chicaga Blackhawks k tomu, aby svému novému zaměstnavateli předvedl, jak mu může být prospěšný. Havlát, největší letní akvizice klubu, zaznamenal v otevíracím zápase sezóny čtyři body za dvě přihrávky a dvě asistence a dovedl tak Blackhawks k vítězství 8:6 na ledě Nashville Pradators.

Článek

Byla to zároveň první výhra hokejistů Chicaga v Nashvillu  od 7. listopadu 2003. Blackhawks se v průběhu zápasu dvakrát zvedali z vedení soupeře. "Mám opravdu rád hokejisty, kteří se nevzdávají, zvlášť když jsme velice brzo prohrávali. Naše odpovědi ale přišly velice rychle. Hráči si u mě získali velký kredit, řekl po utkání kouč Blackhawks Trent Yawney.

Všechno nastartoval právě Havlát. Útočník, který byl v červenci vyměněn z Ottawy, vstřelil svůj první gól při vlastním oslabení pouhých 30 vteřin poté, co šli Predators v páté minutě již do dvoubrankového vedení. "Kdybychom vyhráli pouze 1:0, měl bych z toho stejnou radost," řekl Havlát.

Chválu od trenéra Yawneyho sklidil i hostující gólman Chabibulin a bez ohledu na fakt, že v divokém zápase lovil šestkrát puk ze své sítě. "Přestože dostal šest gólů, předvedl několik dobrých zákroků, kterými nás podrželi v klíčovou chvíli, řek na adresu Chabibulina Yawney.

Tím smutnějším brankářem byl na druhé straně český reprezentant ve službách Nashvillu Tomáš Vokoun, který se do branky Predators postavil po vleklých zdravotních problémech v minulé sezóně, které hrozily vyřadit mistra světa z Vídně dokonce z hokejové kariéry. Jeho spoluhráči mu ale návrat neusnadnili. Vokoun kromě osmi gólu čelil dalším dvaačtyřiceti střelám.

Říkali jsme si, že budou hodně nebezpeční, ale tým to asi neposlouchal dost dobře. Věděli jsme to, ale nevěřili jsme tomu a oni nám to museli ukázat," řekl zklamaný Vokoun.

Reklama

Související témata: