Hlavní obsah

Kotalík pokořil v nájezdech Haška a rozhodl o výhře Buffala

NEW YORK

Český souboj mezi Dominikem Haškem a Alešem Kotalíkem dopadl v NHL lépe pro útočníka Buffala. Ten rozhodl v Detroitu proměněným samostatným nájezdem v závěrečném rozstřelu o výhře Sabres 3:2. Buffalo vyhrálo v nájezdech už třetí z celkových čtyř zápasů a zůstává v soutěži stále neporaženo.

Článek

Fenomenálního Haška v brance Detroitu tentokrát předčil hostující gólman Ryan Miller, ačkoliv utkání zahájil dost nešťastně. Už po minutě a půl špatně rozehrál a Jason Williams pohodlně dostal Red Wings do vedení. "Snažil jsem se na to zapomenout a věděl jsem, že mi to kluci nebudou vyčítat," řekl po utkání Miller, jenž v Joe Louis Areně mockrát hrával během svého působení v týmu michiganské univerzity.

Jenže po dalších jedenácti minutách jej Williams překonal znovu a Detroit vedl už o dvě branky. Ještě v první třetině ale při přesilovce snížil Drury a ve druhé části rovněž v početní výhodě vyrovnal Vanek. A Miller už za svá záda nepustil žádnou z dalších 41 střel. "Po tom špatném začátku se hodně zvedl a v několika opravdu těžkých okamžicích nás zachránil," komentoval jeho výkon Aleš Kotalík, jenž nakonec zápas rozhodl.

V závěrečných samostatných nájezdech Haška nejprve prostřelil Daniel Briere, za Detroit se trefil pouze Pavel Dacjuk. Poté se rozjel Kotalík a rychlým blafákem do bekhendu zaskočil krajana Haška.

Michálek pomohl k vítězství San Jose

Ocenění pro nejlepšího hráče si v pátek odnesl také Milan Michálek, stejně jako Kotalík rodák z Jindřichova Hradce. Zatímco v prvních čtyřech zápasech dal Michálek čtyři góly, tentokrát vyměnil střelecké manévry za přesné přihrávky a dvěma asistencemi pomohl San Jose k vítězství 6:4 ve Vancouveru.

Premiérový bod v sezóně si za asistenci připsal Václav Prospal z Tampy, která však prohrála ve floridském derby s Panthers 2:3. Svým prvním vítězným gólem v kariéře se o to postaral obránce Jay Bouwmeester ranou v přesilové hře devět minut před koncem třetí třetiny. "Jenom jsem se snažil nahodit puk na branku. Že to nakonec prošlo až do sítě, bylo štěstí," řekl mladý bek.

Díly Kolníkovi kuřecí křidýlka zdarma

Jedním gólem přispěl k vítězství Floridy slovenský útočník Juraj Kolník. Všichni fanoušci s platnou vstupenkou si díky tomu mohli zdarma vyzvednout třináct kuřecích křidélek v jedné z floridských restaurací. Ta vyhlásila v pátek třináctého speciální akci v případě, že se trefí hráč s číslem třináct. Právě to nosí Kolník na dresu.

Mezi střelce se v pátek zapsal také Robert Holík, porážce Atlanty s Carolinou 3:4 ale nezabránil. Obhájci Stanley Cupu se tak v pátém utkání konečně dočkali premiérového vítězství v nové sezoně. Hurricanes vedli v průběhu zápasu už 3:0, ale Thrashers dokázali manko smazat.

Atlanta - Carolina 3:4 (0:3, 2:0, 1:1)
Branky: 35. a 35 Sim, 55. Holík - 10. a 16. C. Adams, 20. E. Staal, 60. Whitney. Zásahy brankářů: Lehtonen 33/4 - Ward 34/3.
Detroit - Buffalo 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 2. a 14. Jason Williams - 16. C. Drury, 38. Vanek, rozhodující sam. nájezd Kotalík. Zásahy brankářů: Dominik Hašek 17/2 - Miller 43/2.
Florida - Tampa Bay 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 15. Kolník, 20. Horton, 50. Bouwmeester - 2. Lecavalier, 30. Craig (Prospal). Zásahy brankářů: Auld 23/2 - Holmqvist 27/3.
Vancouver - San Jose 4:6 (1:2, 2:2, 1:2)
Branky: 5. Näslund, 28. Bieksa (Bulis), 39. D. Sedin, 50. Öhlund - 2. Marleau (M. Michálek), 19. Ehrhoff (M. Michálek), 33. Rissmiller, 35. Nieminen, 42. Brown, 52. Grier. Zásahy brankářů: Luongo 37/6 - Toskala 26/4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.