Hlavní obsah

Finsko má v nominaci jedenáct krajánků

HELSINKY

Jedenáct krajánků má v nominaci na LG Hockey Games v Praze a Stockholmu trenér finských hokejistů Jukka Jalonen. Z toho sedm hraje švédskou Elitserien, dva švýcarskou ligu a další dva Kontinentální ligu. V kádru Suomi nechybí hráči s bohatými zkušenostmi z NHL - útočník Sami Kapanen či obránce Janne Niinimaa.

Článek

Vedle Niinimay, který působí v Langnau, hraje ve švýcarské nejvyšší soutěži také forvard Tommi Santala v Klotenu. V Kontinentální lize nastupují za Kazaň opory ofenzivy Jukka Hentunen a Niko Kapanen. Ve Švédsku působí Janne Niskala a Riku Hahl z Frölundy, Mikko Lehtonen a Mika Pyörälä z Timry, Topi Jaakola ze Södertälje, Teemu Aalto z Linköpingu a Jukka Voutilainen z HV 71.

Finové, kteří jsou v tabulce evropské tour třetí s jednobodovou ztrátou na Českou republiku a desetibodovým mankem na vedoucí Rusko, vstoupí do LG Hockey Games ve čtvrtek 5. února v pražské O2 Areně proti českému týmu. O dva dny později už ve Stockholmu narazí na Rusko a v neděli zakončí vystoupení severským derby se Švédskem.

Nominace Finska na LG Hockey Games (5. - 8. února):
Brankáři: Iiro Tarkki (SaiPa Lappeenranta), Teemu Lassila (Hämeenlinna)
obránci: Markus Seikola (Ilves Tampere), Mikko Jokela (Jokerit Helsinky), Topi Jaakola (Södertälje/Švéd.), Janne Niskala (Frölunda/Švéd.), Mikko Lehtonen (Timra/Švéd.), Teemu Aalto (Linköping/Švéd.), Janne Niinimaa (Langnau/Švýc.).
útočníci: Juha-Pekka Haataja, Antti Laaksonen (oba Lukko Rauma), Jukka Hentunen, Niko Kapanen (oba Kazaň/KHL), Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen (oba Jyväskylä), Toni Koivisto (Kärpät Oulu), Marko Anttila (Ilves Tampere), Sami Kapanen (KalPa Kuopio), Tommi Santala (Kloten/Švýc.), Riku Hahl (Frölunda/Švéd.), Jukka Voutilainen (HV 71/Švéd.), Mika Pyörälä (Timra/Švéd.).

Reklama

Související témata: