Hlavní obsah

Sokolovští zřejmě najdou zázemí v Karlových Varech

SOKOLOV

Hokejisté druholigového Baníku Sokolov zřejmě najdou dočasné zázemí v nové karlovarské multifunkční hale. Sokolovský zimní stadión je v současné době v rekonstrukci a hokejovému klubu hrozilo, že rok nebude moci trénovat a hrát. Dohoda se ale už rýsuje, řekl v pondělí prezident klubu Rudolf Francisko.

Foto: www.hokejkv.cz

Ilustrační foto

Článek

"Obavy, které jsme měli, se ukázaly jako moc černé. Sice ještě není dohoda úplně uzavřena, ale s největší pravděpodobností se nám podaří pro naše hokejisty prostory najít," uvedl Francisko.

Pro muže, juniory a dorost by se mělo najít místo v karlovarské aréně, která bude mít dvě ledové plochy. "Dohodli jsme se s HC Energií, že by se trochu uskrovnili a mohli bychom hrát a trénovat tam," uvedl Francisko. Děti by mohly trénovat v Chebu; tam sice hodinový pronájem stojí stejně jako v Sokolově, ale bude nutné platit dopravu.

Klub zprvu jednal o možnosti pronajmout si současnou karlovarskou halu, náklady na to ale byly o mnoho milionů větší, než si Sokolov mohl dovolit. Najít odpovídající podmínky v okolních městech bylo také komplikované, protože zimní stadiony měly nasmlouvané stálé partnery a sokolovští hokejisté by mohli trénovat jen v pozdních hodinách.

Hodně peněz navíc

I když se dohoda už rýsuje, pro klub to bude stejně znamenat hodně peněz navíc, zejména na dopravu. Podle prezidenta Baníku bude třeba 2,5 milionu nad běžný rozpočet. Město Sokolov už odsouhlasilo mimořádnou dotaci 700.000 korun s tím, že je ochotno s hokejisty ještě jednat.

"Zkusíme ještě s městem dál jednat o případné pomoci. Chceme oslovit i Karlovarský kraj. Ten přidal na stavbu karlovarské arény, takže bychom mohli najít nějakou cestu, jak by nám mohl pomoci," uvedl Francisko.

Oprava sokolovské haly už začala. Město na ni získalo dotaci 130 milionů korun. I proto nechtělo s rekonstrukcí čekat. "Střecha je téměř v havarijním stavu. Město by jen těžko někdy mělo 150 milionů, aby stadion opravilo ze svého," dodal starosta Sokolova Karel Jakobec.

Pro sokolovské hokejisty už druholigová sezóna skončila. V tabulce skupiny Západ obsadili osmnácté místo a do play off se neprobojovali.

Reklama