Hlavní obsah

Hokejisté na pokerovém turnaji získali na charitu 231 000 korun

PRAHA

Částku 231 000 korun na charitativní účely vynesl středeční pokerový turnaj PokerStars Charity Tournament 2009 skupiny deseti hokejistů s dalšími hosty v pražském CardCasinoPrague. V partii v Texas Hold´em Pokeru je nechal za sebou profesionální hráč Martin Hrubý. Získal 115 500 korun pro Dětské centrum Veská, které reprezentoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejoví obránci Jaroslav Špaček (vlevo) a Tomáš Kaberle při charitativním pokerovém turnaji.

Článek
Fotogalerie

"Celkem bylo devět nadací a jednotliví hráči je reprezentovali, aby měla každá zastoupení ve finále. První tři v pořadí po ně získali ceny," vysvětlil jeden z organizátorů akce Lukáš Richter, kamarád útočníka Montrealu Tomáše Plekance.

Společně byli u zrodu myšlenky uspořádat charitativní turnaj. "Zmínil jsem se o tom Lukášovi, že poker s klukama hrajeme. Říkal, že turnaj zorganizuje, já jsem jen kluky obvolal," doplnil Plekanec.

Na dobročinné účely putoval celý výtěžek. Sponzoři na ně věnovali 130 000, všech 14 účastníků pak základním pětitisícovým vkladem a případným dokoupením žetonů navýšilo tuto částku o dalších 101 000.

Pomyslným vítězem mezi hokejisty se stal útočník Martin Hanzal z Phoenixu, který díky druhému místu podpořil částkou 69 300 korun Dětskou ortopedii nemocnice v Českých Budějovicích. Za třetí pozici sparťanského forvarda Martina Ručinského putuje 46 200 korun na dětské onkologické oddělení v pražském Motole.

"Vůbec jsem nečekal, že budu tak úspěšnej. Hrajeme to maximálně v letadle, když jedeme někam na zápas. Ze začátku jsem se musel vykoupit, u finálového stolu jsem měl pár čipů, ale zvedl jsem se," prohlásil Hanzal.

Tento hráč je milovníkem karetních her odmalička a jeho pravé předloktí zdobí také tetování s hlavním motivem čtyř es. "Ve finále proti profesionálnímu hráči už bylo vidět, že si se mnou hraje. Doufám, že jsem udělal radost nemocnici v Budějovicích a půjdu tam šek předat," dodal.

Průcha šel od stolu jako první

Své karetní umění předvedli vedle Hanzala, Ručinského a Plekance také Tomáš Kaberle, Jaroslav Špaček, Martin Erat, Petr Průcha, Jiří Tlustý, Ondřej Pavelec a Alexander Salák.

Zatímco Hanzal dlouho vzdoroval v boji o první místo jasnému favoritovi, jeho spoluhráč z Phoenixu Průcha opustil hrací stůl z hokejistů jako první. "Tušil jsem to. Nemám trpělivost. Koukat na to v televizi je dobrý, když člověk ví, jaký má kdo karty. Profihráči vědí, kdy jim přijde karta a kdy mají blafovat," usmíval se Průcha.

Špaček bral turnaj jako příjemné odpoledne, při kterém se setkal s kamarády a navíc přispěl na charitu. "Tomáš Plekanec mi poslal textovku, jestli to hraju. Tak jsem mu řekl, že rád přijedu. Když je to pro dobrou věc, tak proč ne. Sleduju to hodně v Americe v televizi, ale přes rok moc nehraju. Jenom někdy v letadle pro srandu nebo s klukama v Plzni," popsal svůj vztah k pokeru vyhlášený milovník golfu Špaček. Karetní umění si bude moci častěji osvojit s Plekancem po svém letním přesunu z Buffala do Montrealu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko