Hlavní obsah

Sparta se chystá na Petrohrad se Štěpánkem v brance

PRAHA

Pondělní vystoupení nevyšlo, další šance se nabízí v úterý. Ale nepůjde o nic lehkého. Hokejisté Sparty prohráli na úvod Spengler Cupu se Servette Ženeva 3:4. Dnes je od 15 hodin čeká mužstvo z Kontinentální ligy - SKA Petrohrad s brankářem Jakubem Štěpánkem, útočníkem Petrem Čajánkem a trenérem Václavem Sýkorou.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Útočník Petrohradu Maxim Afinogenov (vlevo) v souboji s Tomášem Karpovem ze Sparty

Článek

„Naší nedůsledností jsme si zápas zkomplikovali. Ve hře se poté objevily staré chyby, které nás trápí dlouhodobě také v extralize. Nedá se nic dělat, musíme na tom zapracovat, zítra nás čeká další zápas,“ litoval po porážce na prestižním klání trenér Miloslav Hořava.

Čeští vyslanci změří síly s týmem, který patří mezi největší favority turnaje. V jeho týmu nechybí hvězdy KHL: Maxim Afinogenov, Maxim Sušinskij, Alexej Jašin. Petrohrad porazil ve svém prvním utkání Ženevu 3:1.

České trio z Petrohradu pro sparťanskou Redstv
Václav Sýkora, trenér: „Všechna mužstva tady mají výbornou úroveň. Tady se hraje v obrovském tempu ve vysokohroském prostředí, je to náročné, každý chce uspět.“
Petr Čajánek, útočník: „Proti Ženevě to nebylo nejlepší, ale snad se budeme zlepšovat. Se Spartou věřím v pěknější hokej. S kluky jsme se nepotkali, jen jsme si s některými mávali.“
Jakub Štěpánek, brankář: „Je zajímavé hrát proti Spartě, v létě jsme hráli proti Pardubicím, je to takové zpestření. Ještě nevím, jestli budu chytat, rozhodne trenér, ale mohl bych nastoupit.“

„Petrohrad je nejbohatší klub v Evropě. Je tam spousta hvězd, my s nimi ale budeme chtít odehrát vyrovnaný zápas," řekl pro sparťanské webové stránky obránce Radek Philipp.

Sparta v zahajovacím utkání dvakrát vedla, ale pokaždé o náskok přišla. Chyby se na tomto turnaji neodpouští. Hokejisté z Holešovic zhlédli utkání Ženevy s Petrohradem na vlastní oči. Mají tedy z čeho čerpat.

„V úterý to ale bude od Rusů úplně jiný zápas, určitě budou hrát hodně útočně. My musíme více bruslit a vyhledávat souboje, bez toho se mezinárodní hokej hrát nedá,“ pověděl sparťanský útočník Tomáš Kůrka pro klubovou televizi.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko