Hlavní obsah

Švédové se na Českých hrách obejdou bez hráčů pražského Lva

Stockholm

Kouč švédských hokejistů Pär Marts se na Českých hrách, které jsou první akcí olympijské sezony, obejde bez hráčů Lva Praha. V nominaci na úvodní díl série Euro Hockey Tour figuruje šest mistrů světa z letošního šampionátu ve Stockholmu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Švédska se radují z branky.

Článek

Marts povolal mezi 24 reprezentantů pětici z Kontinentální ligy, ale nevyužil žádného z kvarteta hráčů jediného českého zástupce. Tým by se měl opírat o šest úřadujících světových šampionů - beky Staffana Kronwalla, Johana Franssona, Eliase Fältha a útočníky Niklase Perssona, Simona Hjalmarssona a Dicka Axelssona.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 29. srpna zápasem v Petrohradu, kde vyzvou domácí Rusko. Po přesunu do Pardubic se v sobotu utkají s českým výběrem a v neděli je čeká na závěr severské derby proti Finům.

Nominace Švédska na České hokejové hry v Petrohradu a v Pardubicích (29. srpna - 1. září):
Brankáři: Henrik Karlsson (Skelleftea), Johan Backlund (Kärpät Oulu/Fin.),
obránci: Staffan Kronwall (Jaroslavl/KHL), Niclas Andersén (Čerepovec/KHL), Tobias Viklund (Jekatěrinburg/KHL), Tom Nilsson, Jonas Ahnelöv (oba Frölunda), Johan Fransson (Lulea), Daniel Rahimi (Linköping), Elias Fälth (HV 71).
útočníci: David Ullström (Jaroslavl/KHL), Jonas Andersson (Nižnij Novgorod/KHL), Niklas Persson (Rapperswil/Švýc.), Simon Hjalmarsson, Mattias Sjögren, Pär Arlbrandt (všichni Linköping), Dennis Rasmussen, Robert Rosén (oba Växjö), Oscar Möller (Skelleftea), Linus Klasen (Lulea), Daniel Brodin (Brynäs), Dick Axelsson (Frölunda), Per Aslund (Färjestad), Mattias Janmark-Nylén (AIK).

Reklama

Související témata: