Hlavní obsah

Hadamczik o Čechmánkovi: Kritizuje zbaběle a nesoudně

PRAHA

Jizvy z nepodařeného vystoupení hokejové reprezentace na mistrovství světa v Moskvě nejsou stále zhojeny. Trenér Alois Hadamczik o víkendu reagoval na kritiku gólmana Čechmánka. "Beru to jako křivdu, ale rozebírat, co nablil do novin, je už zbytečné,“ nebral si servítky kouč, pod jehož vedením letos národní tým vypadl ve čtvrtfinále s domácím výběrem.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Trenér Alois Hadamczik hovoří s kapitánem Davidem Výborným na tréninku v Moskvě.

Článek

„Vadilo mi, jak je tým vedený. Bylo na nás dohlíženo jako na malé děti. Říct, že jsme na víc neměli, je alibismus,“ pronesl Roman Čechmánek v deníku Sport a přidal názor, že hráči z NHL se omlouvali, protože nechtěli hrát pod Hadamczikem.

„Čechmánkova kritika je opožděná, zbabělá a nesoudná. Hází špínu na všechny okolo. Já se také nevymlouval, že na šampionátu odchytal nejhorší průměr za posledních deset let,“ řekl kouč a dodal: „Opticky jeho výkon vypadal možná dobře, ale čísla mluví za vše. On tvrdí, že se dva měsíce obětoval, ale hrát za národní tým pro něj měla být čest.“

Hadamczika udivilo, že schytal kritiku právě od Čechmánka, ze kterého udělal v reprezentaci neotřesitelnou jedničku a jemuž pomohl k lukrativnímu angažmá v Třinci. „Roman bohužel nedržel tým výkonem ani morálkou. Spousta lidí včetně trenérů a bývalých hráčů mi říkala: neber ho! Jenže já myslel, že mi důvěru bude chtít vrátit výkonem na ledě. Beru to jako křivdu, ale rozebírat, co nablil do novin, je už zbytečné,“ mávl rukou trenér.

Reklama

Související témata: