Hlavní obsah

Vokoun by chtěl na MS, musí ale získat souhlas Floridy

LIBEREC

Brankář Tomáš Vokoun po dvoutýdenním absolutním klidu vzkázal ze zámoří, že jeho potíže s kýlou ustoupily a že by mohl chytat na hokejovém mistrovství světa v Kanadě. Musí však během víkendu získat souhlas Floridy, jejímž je hráčem. „Mluvil jsem s ním a potěšil mě zprávou o zlepšení zdravotního stavu. Doslova mi řekl, že by rád za národní tým chytal,“ uvedl reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Článek

V pátek odpoledne místního času musel Vokoun ještě na poslední kontrolu k lékaři, která by měla potvrdit jeho dobrý subjektivní pocit. „Pak se chce obrátit na klub, aby mu dovolil na mistrovství jet. Je sice rozhodnutý jít na operaci, jak doporučují doktoři, ale až po šampionátu. Nyní záleží jedině na stanovisku Floridy, zda připustí to odložení zákroku,“ řekl Hadamczik.

„Jsme domluveni, že si v sobotu znovu zavoláme, pak snad bude definitivně jasno,“ doplnil kouč. Vokoun už při zjištění diagnózy ale uvedl, že v případě nutnosti operace by zřejmě následovala až tříměsíční pauza, čímž by zřejmě přišel o letní přípravu, což by se Floridě nemuselo líbit. Vedení Panthers určitě nechce riskovat, že by Vokoun nebyl stoprocentně připraven na příští sezónu v NHL.

Reklama

Související témata: