Hlavní obsah

Češi hráli hrubě, ale zvládli jsme je, libují si hokejisté Ruska

MOSKVA

Nadšení zavládlo u hokejistů Ruska po nedělním vítězství nad českým národním týmem a zároveň triumfu na turnaji Karjala v Helsinkách. Kvalitní zápas o prvenství na prvním podniku série Euro Hockey Tour přinášel šance na obou stranách a o vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. "Splnili jsme svůj cíl pro turnaj a za to mužstvu děkuji," prohlásil po zápase ruský kouč Vjačeslav Bykov.

Foto: www.khl.ru

Jedna ze strkanic mezi Rusy a českými hokejisty

Článek

"Bez ohledu na to, že po celou základní hrací dobu bylo skóre 0:0, se mi předvedená hra líbila," řekl trenér sborné na pozápasové tiskové konferenci. Vadil mu jen předvedený projev jeho svěřenců v první třetině. "To jsme hráli příliš opatrně. Asi to bylo tím, že jsme předchozí zápas dohráli pozdě večer a měli menší čas na odpočinek než soupeř. Ale v dalším průběhu zápasu už chlapci našli svůj rytmus," pochvaloval si Bykov.

"Po první třetině jsme si uvědomili, že jestli tak budeme hrát i nadále, tak můžeme turnaj prohrát," řekl deníku Sport-Express kapitán sborné Alexej Morozov. "Bylo to hodně náročné, protože Češi dokázali rychle přecházet z obrany do útoku. Ale od druhé třetiny jsme se s každou nadcházející minutou zlepšovali," dodal Anton But.

But: Hrát proti nám hrubě je česká mentalita

Útočník CSKA Moskva si zároveň postěžoval na tvrdou hru českých hráčů. "Soupeř hrál tvrdě až hrubě, ale tak proti nám hrají vždy - je to taková jejich mentalita," vykládal But, jenž rozhodl o vítězství Ruska v samostatných nájezdech. Nejen při nich na ruské straně čaroval gólman Konstantin Barulin. "Nebyl to jednoduchý zápas, ale nakonec jsme byli lepší. Škoda, že jsme předtím neproměnili šance v přesilovkách," citoval jej deník Sovětskij Sport.

"Třetí zápas s Čechy byl nejtěžším na turnaji a bylo to trochu zvláštní finále, když se hrálo bez branek a musely rozhodnout až nájezdy. Ale obě mužstva hrála důkladně v obraně, proto diváci neviděli žádné góly ze hry. Fyzicky to bylo už hodně náročné, ale našli jsme ještě síly k vítězství," komentoval vítězný zápas Morozov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.