Hlavní obsah

Hadamczik nám reprezentaci nezakazuje, vrtí hlavou vítkovický Kvapil

PRAHA

Jako nafouknutou bublinu vnímá hokejový útočník Vítkovic Marek Kvapil slovní přestřelku mezi svým klubovým koučem Aloisem Hadamczikem a asistentem reprezentace Josefem Jandačem. Ten svého kolegu nařkl, že nechce do národního týmu pouštět vítkovické hráče. "To není pravda. Trenér Hadamczik mi nikdy nic nezakazoval," řekl Sport.cz Kvapil, jenž se momentálně připravuje s reprezentací na turnaj Karjala.

Článek

"Je to celé nějaký nesmysl. Trenér Hadamczik mi naopak vždycky spíše radil a říkal, co bych měl v reprezentaci dělat, jakou předvádět hru a podobně. Nikdy nepadla ani zmínka o tom, že bych na akci nároďáku neměl jet. Vždycky to nechal jenom na mně," pokračoval Kvapil v obhajobě svého klubového šéfa.

Účast vítkovického forvarda v pražské přípravě reprezentace před turnajem Karjala ostatně jeho slova potvrzuje. A to přitom musel Kvapil reagovat hodně rychle. V původní nominaci Vladimíra Růžičky totiž nefiguroval, tým jej povolal až v sobotu odpoledne po odřeknutí útočníků Klepiše a Hlaváče. "Překvapilo mě to. Původně jsem chtěl zůstat v Ostravě a trochu si odpočinout, protože jsme dostali dva dny volna. Ale žádné konkrétní plány jsem neměl," tvrdí Kvapil.

Nad dodatečnou pozvánkou neváhal ani minutu. Je rád, že je znovu v reprezentaci, zvláště když chyběl na poslední akci v Karlových Varech. "To mě mrzelo, protože každý reprezentační turnaj, který si můžu zahrát, je pro mě velká pocta. Navíc to bylo doma v České republice, takže to mrzelo o to víc," vykládal.

Bude muset makat

Naposledy byl Kvapil s národním týmem na posledním mistrovství světa ve Švýcarsku, ale k žádnému zápasu nakonec nenastoupil. Sbírku dosavadních sedmi startů může rozšířit až ve čtvrtek ve Švédsku a během víkendových zápasů ve Finsku. "Bude to náročné. Přece jen už je to docela dlouho, co jsem hrál mezinárodní hokej. Budu muset makat, nebude to žádná legrace. Ale nervózní nejsem, spíš se těším," popsal své pocity.

Z extraligy musí být v dobrém rozpoložení. Vždyť jeho Vítkovice se střídavě drží v čele tabulky a jemu samotnému se daří také individuálně. "Sice to není takové jako v první půlce sezóny, ale pořád se držíme nahoře. Myslím, že máme dobře složený tým a hodně se snažíme hrát kolektivně, především dobře bránit," vysvětluje 24letý útočník tajemství úspěchu Vítkovic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.