Hlavní obsah

Mistři světa tápou. Jsou poslední, vstřelili nejméně gólů a nejvíce dostali

PRAHA

Zapomenout a jít dál poutí zvané Euro Hockey Tour. Jediná možnost pro české hokejisty po švédském výprasku 6:1, kde se domácí nezachovali jako slušní hostitelé. Dnešní snídaně, která byla podávána od devíti hodin, odstartovala přípravu Hadamczikova výběru na další zápasy na LG Hockey Games. Snad s lepším koncem. Jedna lekce stačila.

Foto: David Veis, ČTK

Smutný trenér Alois Hadamczik

Článek

„Co jsem hráčům řekl? To, co dobře vědí. S podobně organizovanou obranou a takovým systémem hry nemůžeme uspět,“ citoval hokej.cz trenéra Aloise Hadamczika po utkání.

Z tří zahajovacích zápasů dva body Tři začátky, tři úvodní zápasy má na evropské tour český výběr v této sezóně za sebou. Výsledkem je, že ani jednou hráči pod vedením Aloise Hadamczika nevyhráli v základní hrací době.

Z možných devíti bodů získali dva za výhru po nájezdech nad Finskem na ruské akci v prosinci. Skóre z těchto tří úvodních utkání není lichotivé - 7:12.

Když zabrousíme do minulého ročníku evropské tour, kdy vedl národní tým Vladimír Růžička, tak tady byly úvodní výsledky na čtyřech turnajích příznivější. Jedna výhra po šedesáti minutách, dvě výhry v nastaveném čase a jedna porážka.

Dva zápasy, které přišly poté Druhé letošní výsledky na dvou podnicích zatím také nepřinesly pozitivní zprávy. Na Channel One Cupu porážka s Ruskem 1:3 a na Karjale debakl s Finskem 0:5. A právě v sobotu se český výběr utká s Finy. „Nevím, jestli se dá tato prohra srovnat,“ pověděl k poslednímu výprasku Hadamczik.

Dvě utkání na závěr dvou turnajů V prosinci Česko na ruském turnaji zdolalo Švédy 4:1, porážka přišla na závěr při listopadové Karjale - 1:3 s Ruskem. Finský turnaj byl celkově neúspěšný. Tři porážky ze tří pokusů.

Letošní a loňská sezóna EHT
Hadamczik 2010/2011 vs. Růžička 2009/2010
7zápasy12
2výhry6
13:24skóre32:30
24%úspěšnost získaných bodů44%

Trenérské duo Hadamczik - Paleček má před sebou ještě pět soubojů v evropské tour. Z přechozích sedmi dvakrát vyhrálo, získalo pět bodů při skóre 13:24. V porovnání s Ruskem, Švédskem a Finskem patří českému mužstvu poslední místo. Na suverénní ruský tým ztrácí třináct bodů.

Co musí zlepšit? Sedm zápasů a jediná využitá přesilovka, nejméně vstřelených gólů, nejvíce inkasovaných. Je toho dost. Taková je prozatímní bilance úřadujících mistrů světa.

Reklama